Voorbeeld: Alcohol, drugs en medicijnenbeleid
Gebruik dit document 'Voorbeeld Alcohol-, drugs- en medicijnenbeleid (ADM-beleid)' om voor een veilige en gezonde werkomgeving te zorgen met betrekking tot alcohol, drugs en medicijnen.
Het laatste HR-nieuws
Actueel & juridisch gecheckt
Direct antwoord op je vraag
Gebruik dit document 'Voorbeeld Alcohol-, drugs- en medicijnenbeleid (ADM-beleid)' om voor een veilige en gezonde werkomgeving te zorgen met betrekking tot alcohol, drugs en medicijnen.
Gebruik dit voorbeelddocument om als organisatie duidelijk te maken welk gedrag je wel en niet tolereert.
Gebruik dit voorbeelddocument 'Gedragscode e-mail- en internetgebruik' om werknemers schriftelijk te informeren hoe zij hiermee om behoren te gaan. Het model dient als kapstok en kan verder worden aangevuld.
Gebruik dit voorbeelddocument 'Gedragscode sociale media' om werknemers schriftelijk te informeren hoe zij hiermee om behoren te gaan. Het model dient als kapstok en kan verder worden aangevuld op basis van de behoeftes in je organisatie.
Natuurlijk, jij hebt een gedegen kennis van HR-zaken, en ook ben je op de hoogte van de strategie van je bedrijf. Maar voor een goede HR-functionaris is dat niet voldoende. Die beschikt over nog iets anders: een moreel kompas, zegt universitair hoofddocent beroepsethiek Edgar Karssing.
Een doktersassistente gaat ver in haar zorg voor een bejaarde patiënt. Zo ver dat haar baas vindt dat zij de professionele gedragsregels overschrijdt. Een eerste verzoek om ontbinding van de arbeidsovereenkomst wordt afgewezen, maar de werkgever waagt een nieuwe poging wanneer blijkt dat de assistente een geregistreerd partnerschap is aangegaan met de patiënt om fiscaal voordelig te kunnen erven.
Slechts 5 procent van de mannen zegt zich door de #MeToo-discussie anders te zijn gaan gedragen op de werkvloer.
Maar één op de drie werknemers durft ermee naar buiten te komen als er iets mis is bij zijn werkgever. Eén op de zeven zegt dat er een angstcultuur binnen de eigen organisatie heerst.
Het was maar een klein berichtje in de krant: Oud-decaan Universiteit Tilburg opgepakt voor fraude. "Oud-decaan Arie de R. (…) is woensdag aangehouden op verdenking van fraude. De R. zou met geld dat was bedoeld voor de begeleiding van promovendi bedrijven van familie hebben ingehuurd: een schoonheidssalon van zijn nicht en later een adviesbureau van zijn neef." Hij wordt verdacht van valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen.
De toenemende afhankelijkheid van via het internet verbonden apparaten zorgt voor een grote behoefte aan cyber-security specialisten. Echter, er is een tekort aan specialisten en er moet continu gewerkt worden aan het up tot date houden van kennis.