TU Delft
Toch een contract met studiekostenbeding? Dit moet je weten
Als werkgever moet je verplichte scholing kosteloos aanbieden aan je werknemers. Maar voor andere scholing zijn er uitzonderingen.
Het laatste HR-nieuws
Actueel & juridisch gecheckt
Direct antwoord op je vraag
Als werkgever moet je verplichte scholing kosteloos aanbieden aan je werknemers. Maar voor andere scholing zijn er uitzonderingen.
Een vertrekkend medewerker wil dat de gemeente positief over haar schrijft, maar die weigert dat te doen.
Dit wetsvoorstel heeft als doel om de positie van flexibele werknemers te verbeteren.
Nieuwe AI-toepassingen binnen je organisatie onderzoeken? Zo kun je dat bekostigen.
In een tijd waarin bewustwording rond ongewenst en grensoverschrijdend gedrag toeneemt, is het voor organisaties cruciaal om effectief te handelen. Deze checklist toont je stap voor stap hoe je moet omgaan met meldingen.
Als je hier als HR op inzet, kun je de profijtabiliteit van de organisatie helpen verhogen.
Een zzp'er beveiligt een Microsoft-datacenter via een onderaannemer voor Securitas. Maar hoe valt de arbeidsrelatie in de praktijk uit?
Een salesmedewerker bij beveiligingsbedrijf Verisure heeft een bonusregeling, maar er ontstaat discussie over de interpretatie.
Een belastingdirecteur stapt naar de kantonrechter, als hij per mail hoort dat zijn opzegging is geaccepteerd. De directeur ontkent de opzegging en eist een vergoeding.
Een werkgever ontvangt een anonieme klacht dat een werknemer zich schuldig maakt aan ongewenst gedrag. Hoe gaat de werkgever om met deze melding?
In Nederland staan ongeveer 100.000 coaches geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Maar wat maakt een coach werkelijk professioneel? En hoe weet je als HR dat je een medewerker naar een goede coach verwijst? De nieuwe Beroepscode Professionele Coaching biedt uitkomst.
Als dichtbevolkt land kent Nederland een hoge verkeersintensiteit, een van de hoogste in Europa. Nergens wordt de urgentie voor een duurzamer en veiliger mobiliteitsbeleid meer gevoeld dan bij ons. Maar hoe doorbreek je gangbare patronen en vertaal je dat naar voordelen voor werknemers? Zo pakten het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en advies- en ingenieursbureau TAUW het aan.
Elke organisatie wil graag dat medewerkers zich ontwikkelen. Daar worden zij beter van en de organisatie ook. Als je zo'n leercultuur nastreeft, is het essentieel dat goede feedback geven en krijgen is verankerd in je organisatie, zegt Sandrien Boogaard, HR-director bij online leerplatform GoodHabitz.
Vind je het nu al snel gaan met alle technologische ontwikkelingen? Buckle up, want de digitalisering en robotisering komt nu pas echt op stoom. Ook in de wereld van HR, waar het werk leuker en waardevoller zal worden.
De continuïteit van bedrijven zal in 2025 verder onder druk komen te staan door capaciteitsgebrek. Door de oplopende leef- en werkdruk, gebrek aan verbinding en de hierdoor afnemende inzetbaarheid van mensen, wordt dit effect versterkt. Adaptics helpt bedrijven om deze uitdagingen aan te pakken.
Een beetje HR-afdeling heeft alle papieren documenten inmiddels wel gedigitaliseerd. Maar daarmee begint het pas, want er valt nog heel wat te optimaliseren aan personeelsdossiers. Projectmanager Herma Kroon van Karmac HR Solutions legt uit waarom dat een must is.