1. Het laatste HR-nieuws

  2. Actueel & juridisch gecheckt

  3. Direct antwoord op je vraag

Foto: Shutterbug75 | Pixabay

Broodnodig: arbeidsongeschiktheidsfonds voor zzp'ers

Al enige jaren loopt in de politiek een discussie over het al dan niet verplichten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp'ers. Veel zzp'ers zijn zo verstandig om de uitkomst van die discussie niet af te wachten; zij verzekeren zich gewoon, omdat zij het risico niet willen lopen zonder inkomen te zitten in geval van ziekte of arbeidsongeschiktheid. Maar de drempel is hoog; zo'n verzekering is duur. Er is echter een alternatief, schrijft columnist Willem de Lange.

3 flops & tops over Happiness management

3 flops & tops over Happiness management

Happiness is de laatste jaren enorm hot geworden. Iedereen wil toch gelukkig zijn? Toen in 2017 in de Nationale Beroepengids werkgelukdeskundige werd uitgeroepen tot één van de beroepen voor de toekomst, werd Werkgeluk ongekend populair. Een echte hype, schrijven Jolanda van der Steen en en Cynthia Noordoven.

Illustratie: Geralt | Pixabay

Marketing automation: de motor achter online learning

Steeds meer organisaties zijn zich bewust van het belang van een leven lang leren. Een positieve beweging, maar uit de lage afrondingspercentages blijkt dat er werk aan de winkel is. Volgens Tom Bos biedt de inzet van marketing automation uitkomst.

Medewerker welzijn is echt géén HR-ding

Medewerker welzijn is echt géén HR-ding

Nog niet zo lang geleden was er een trendterm die binnen het HR-veld elke dag voorbijkwam. Hele teams en post hbo-opleidingen zijn hiervoor opgezet. Rinkelt er al een belletje? Alma Vermeulen doelt op 'duurzame inzetbaarheid'. Of in haar ogen de meer omvattende term 'medewerker welzijn'.

Voorkeursbeleid: do's and dont's

Voorkeursbeleid: do's and dont's

Welke do's and don't zitten er aan voorkeursbeleid? Wat leert ons ervaringen van organisaties die ermee aan de slag gingen? Dat zijn vragen waar Michael Zant in deze blog op ingaat.

Human Resources: op weg naar een 'Humanocracy'

Human Resources: op weg naar een 'Humanocracy'

Eind 2020 verscheen het boek 'Humanocracy' van Gary Hamel en Michele Zanini. Niet erg verbazingwekkend is volgens Jan Bakker de rode draad van het boek: de negatieve effecten van bureaucratisch organiseren en een warm pleidooi voor ruimte voor de mens in de meest brede zin van het woord.

Vraagstuk van de 'skillsgap' is door COVID-19 nog urgenter

Vraagstuk van de 'skillsgap' is door COVID-19 nog urgenter

Human Resources bevond zich het afgelopen jaar in het oog van de Covid-19-storm. Hét vraagstuk op het bordje van HR is volgens Henry Barenholz de groeiende 'skillsgap'. Hoe bouw je aan de vaardighedenset van de toekomst, waar vind je de juiste talenten, hoe hou je het personeelsbestand flexibel, zorg je voor diversiteit, betrokkenheid en engagement?

Een welverdiende vakantie voor HR-medewerkers

Een welverdiende vakantie voor HR-medewerkers

HR-medewerkers zijn sinds de coronacrisis overspoeld door een tsunami aan veranderingen. Kenmerkend aan HR-werk is dat het mensenwerk is met intensieve en menselijke contacten. En dat is net datgene waar door corona flink de klad in is gekomen, schrijft Mirjam Baars.

Ontwikkelingsgesprek

Ontwikkelingsgesprek

Het EK is als u dit leest al weer even achter de rug. Na de eerste wedstrijd is veel geschreven over Denzel Dumfries. De teneur was: niet het meeste talent, maar wel een enorme drive. We kennen het resultaat: opgewerkt naar de voetbal top in Nederland en international.

Het (heimelijk) opnemen van gesprekken door werknemers: mag dat zomaar?

Het (heimelijk) opnemen van gesprekken door werknemers: mag dat...

Het opnemen van gesprekken door werknemers komt steeds vaker voor. Volgens de wet mag dat, maar dat wil niet zeggen dat het altijd straffeloos is, zegt arbeidsrechtadvocaat Suzanne van Ketel.