Mediation zonder geheimhouding. Kan dat wel?
Een zieke Customer Operations Manager stelt als werknemer allerlei voorwaarden aan een mediationtraject met de werkgever. Ze wil een bemiddeling zonder geheimhouding. Wat oordeelt de rechter hierover?
Het laatste HR-nieuws
Actueel & juridisch gecheckt
Direct antwoord op je vraag
Een zieke Customer Operations Manager stelt als werknemer allerlei voorwaarden aan een mediationtraject met de werkgever. Ze wil een bemiddeling zonder geheimhouding. Wat oordeelt de rechter hierover?
De werkgever die het advies van de bedrijfsarts om mediation in overweging te nemen naast zich neerlegt, wordt daarvoor door de rechter gestraft. Arbeidsrechtadvocaat Cindy Schroeten legt in de podcast uit hoe dat zit.
HR moet onderzoeken of er een houdings- of gedragsprobleem is of dat de werknemer zijn werk niet goed doet. In de podcast HR-Rechtspunt legt arbeidsrechtadvocaat Pieter de Ruiter uit dat dit van invloed is op het verbetertraject en de ontslaggrond.
Spanning en ruzie op de werkvloer komt steeds vaker voor, zo signaleert Jan Jacob de Groot. Medewerkers stellen meer eisen aan hun werk, hun werkomgeving en hun werkgever. Hoe ga je hiermee om?
Steeds vaker wenden partijen in een arbeidszaak zich tot een mediator, ziet arbeidsrechtadvocaat Suzanne van Ketel. Een goed idee?
Er is gedoe met je medewerker en als klap op de vuurpijl meldt hij zich nog ziek ook. Een veelgemaakte fout van werkgevers is dat ze de ziekmelding dan gewoon afkeuren, ziet arbeidsrechtadvocaat Paula Berends-Schellens. Maar dat mag niet zomaar.
Conflicten op de werkvloer leiden tot veel spanning en onrust. Het is de verantwoordelijkheid van de werkgever of van HR ze op te lossen. Deze taak kan zwaar zijn, vooral wanneer het conflict diepgeworteld zit. Een arbeidsconflictadvocaat biedt hulp.
Een goed gesprek helpt niet meer. Het arbeidsconflict blijft. Daarom ga je op zoek naar een mediator, maar het aanbod is gigantisch en je weet niet wie te kiezen. Hoe herken je een goede mediator?
Het lijkt een ware trend te zijn: werknemers die via hun smartphone (stiekem) gesprekken met hun werkgever opnemen. Werkgevers zijn meestal niet gediend van dergelijke praktijken. Toch blijkt uit twee uitspraken dat rechters vrij soepel oordelen...
Na een conflict over een betermelding na ziekte, voelt een werknemer zich zo onveilig op de werkvloer dat er sprake is van een fobie. De werkgever beschuldigt hem echter van manipulatie om zo een hoge vergoeding in de wacht te slepen.