1. Het laatste HR-nieuws

  2. Actueel & juridisch gecheckt

  3. Direct antwoord op je vraag

Video: wat HR nu moet weten over sociale zekerheid en arbeidsomstandigheden

Video: wat HR nu moet weten over sociale zekerheid en...

Hoewel een demissionair kabinet besluiten over wetgeving meestal liever voor zich uit schuift naar een volgende regering, spelen er toch belangrijke zaken op het gebied van sociale wetgeving en arbeidsomstandigheden. Wat moet HR nu weten?

Instructierecht van de werkgever: wat zijn de grenzen? [rechtspraak]

Instructierecht van de werkgever: wat zijn de grenzen? [rechtspraak]

Een OV-bedrijf wil dat zijn controleurs een professionele en neutrale uitstraling hebben en verbiedt daarom zichtbare tatoeages en piercings. Een werknemer vindt dat het bedrijf daarmee het instructierecht van de werkgever te ver doorvoert en stapt naar de rechter. Zij wil zichzelf kunnen zijn op haar werk.

Praktijkgids Arbeidsrecht

Praktijkgids Arbeidsrecht

De Praktijkgids Arbeidsrecht is onmisbaar voor iedereen die te maken heeft met arbeidsrechtelijke zaken. Voor de HR-professional die serieus genomen wordt.

Neemt werknemer zelf ontslag of toch niet?

Neemt werknemer zelf ontslag of toch niet?

Na een fikse ruzie met zijn werkgever appt de werknemer hem dat hij begrijpt dat hij op staande voet ontslagen is. Maar de werkgever zegt dat hij zelf ontslag heeft genomen. Wat nu?

Op zoek naar de grenzen van de zorgplicht

Op zoek naar de grenzen van de zorgplicht

Agressie, geweld of domweg een ongeluk op en rond de werkvloer komen steeds vaker voor rekening van de werkgever. Ook al heeft hij al het mogelijke gedaan om de veiligheid van medewerkers te garanderen. Goed werkgeverschap legt de aansprakelijkheid automatisch bij de werkgever.

Relatiebeding onder druk van sociale media

Sociale media leiden steeds vaker tot onenigheid op de werkvloer en arbeidsrechtelijke geschillen. Rechters wegen mee of de relatie in het sociale netwerk al bestond vóórdat de werknemer in dienst kwam.