1. Het laatste HR-nieuws

  2. Actueel & juridisch gecheckt

  3. Direct antwoord op je vraag

Reorganiseren kun je leren

Waarom dit boek? Simpelweg omdat het er nog niet eerder was! Een boek waarin alles te vinden is over reorganisaties. Dat uitlegt waarom het bijna altijd misgaat. En hoe je dat kunt voorkomen.

Reorganiseren kun je leren

Er wordt een integrale aanpak van reorganisaties – in 7 stappen – beschreven. De verschillende fasen in het reorganisatieproces worden uitgebreid toegelicht. Dit boek neemt je bij de hand voor een wandeling door reorganisatieland.

Alles staat erin, niet alleen wetten en regels, maar ook precies wat je moet doen: type kiezen, rollen toewijzen, voorbereiden, uitvoeren en vooral regisseren! Het overleg met de sociale partners, de communicatie en de gesprekstechnieken komen aan bod. Er worden tientallen voorbeelden gegeven uit de praktijk. Daarnaast bevat het boek veel schema’s om zo gemakkelijk op de verschillende terreinen de juiste keuze te maken.

Dit boek is perfect te gebruiken als naslagwerk. Alle belangrijke begrippen rondom reorganisaties worden omschreven. Elk hoofdstuk kent een apart onderwerp en is dus zelfstandig te lezen. De lezer pakt eruit wat er op dat moment precies nodig is. Een boek als een gereedschapskist!

Het boek is bedoeld voor iedereen die met reorganiseren te maken heeft: bestuurders, directeuren, managers, HR-professionals, or-leden, vakbondsleden, juristen, communicatie- en andere specialisten. En natuurlijk ook interimmers en zzp’ers die actief zijn op dit terrein. Door het lezen van dit boek begrijp je de rol van jezelf en die van anderen opeens veel beter.

Rein J. Heddema beschikt over doorleefde ervaring op het gebied van reorganisaties. Hij heeft er vele tientallen meegemaakt. In verschillende rollen als regisseur, adviseur, directeur, maar ook als ‘slachtoffer’ waarbij hij zijn rol en zelfs zijn baan kwijtraakte. Een ervaringsdeskundige bij uitstek dus! Met dit boek wil hij die ervaringen delen en een bijdrage leveren om reorganisaties beter te laten verlopen. Lang leve de reorganisatie!

Bestellen

Ben je PW. pro abonnee? Dan kun je het boek hier lezen.

Alles wat HR moet weten bij een bedrijfsovernameVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Alles wat HR moet weten bij een bedrijfsovername

Datgene wat we vaak informeel een bedrijfsovername of fusie noemen, staat in het arbeidsrecht bekend als een 'overgang van onderneming'. Hierover lees je alles in deze praktijkgids over bedrijfsovername.

Voorbeeldbrief bevestiging overgang van ondernemingVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Voorbeeldbrief bevestiging overgang van onderneming

Gebruik deze modelbrief 'Bevestiging overgang van onderneming' om aan je werknemer te bevestigen dat sprake is van een overgang van onderneming.

Reorganisatie: vergeet de 'blijvers' niet

Reorganisatie: vergeet de 'blijvers' niet

Een reorganisatie heeft impact op zowel de gedwongen ontslagen als op de blijvers. Van de laatste is motivatie en betrokkenheid cruciaal voor de organisatie.

De rol van HR in het stappenplan reorganisatieVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees De rol van HR in het stappenplan reorganisatie

Voor HR ligt in het reorganisatieproces - en ook daarna - een belangrijke rol. Dit stappenplan helpt jou als HR-professional op weg.

Voorbeeldbrief entiteitswijziging werkgeverVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Voorbeeldbrief entiteitswijziging werkgever

Gebruik dit document om aan de werknemer mee te delen dat sprake is van wijzigingen van de entiteit van de werkgever.

HR en reorganisaties: dit moet je weten

HR en reorganisaties: dit moet je weten

Er zijn verschillende redenen waarom een onderneming kan besluiten tot reorganisatie. Wat betekent een reorganisatie voor HR? 

Veelgestelde vragen over bedrijfseconomisch ontslagVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Veelgestelde vragen over bedrijfseconomisch ontslag

Wanneer een organisatie anders ingericht wordt, het financieel slecht gaat met een bedrijf of er structureel minder werk is dan eerder het geval was, kan dit leiden tot ontslag van medewerkers. Een overzicht van veelgestelde vragen over bedrijfseconomisch ontslag.

Collectief ontslag

Collectief ontslag

Wanneer je van plan bent binnen een tijdvak van 3 maanden 20 of meer werknemers binnen 1 werkgebied te ontslaan, moet je dit melden aan de vakverenigingen en het UWV. Hierover lees je alles in deze praktijkgids over collectief ontslag.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.