1. Het laatste HR-nieuws

  2. Actueel & juridisch gecheckt

  3. Direct antwoord op je vraag

Foto: Andrea Piacquadio

Hoe steun je werknemers met Long Covid?

Er is nog veel onbekend rondom long-COVID - waarbij klachten langer duren dan twaalf weken. Wat kun je als werkgever doen om deze mensen te steunen?

Zieke buitenlandse werknemer mag in thuisland worden onderzocht [rechtspraak]

Zieke buitenlandse werknemer mag in thuisland worden onderzocht...

Wie ziek is, moet meewerken aan zijn re-integratie. Maar wat als de werknemer in het buitenland verblijft? Een Poolse werknemer die in zijn thuisland ziek wordt, moet van zijn werkgever terug naar Nederland reizen om zich te laten onderzoeken door een bedrijfsarts. Dat is echter in strijd met de Europese regelgeving.

Praktijkgids Ziekte en Re-integratie 2021

Praktijkgids Ziekte en Re-integratie 2021

In de Praktijkgids Ziekte en re-integratie is alle informatie opgenomen die nodig is om bij ziekte en arbeidsongeschiktheid van werknemers adequaat te handelen.

Hoe ontsla je een zieke medewerker?

Hoe ontsla je een zieke medewerker?

'Een zieke werknemer mag niet worden ontslagen.' En: 'Na 2 jaar ziekte is dat ontslag een formaliteit.' Kloppen deze stellingen wel?

Foto: Shamia Casiano

Wat zijn de re-integratieplichten bij een langdurig zieke werknemer?

Het doel van de Wet verbetering poortwachter (WVP) is het terugdringen van het aantal langdurig zieke werknemers. Uitgangspunt daarbij is dat snel en effectief ingrijpen het ziekteverzuim verkort. Daarbij horen re-integratieverplichtingen voor de werknemer én voor de werkgever. Dit moet HR weten.

Re-integreren in coronatijd: houd bij aan welke verplichtingen niet kan worden voldaan

Re-integreren in coronatijd: houd bij aan welke verplichtingen niet...

Door de coronamaatregelen kan het re-integratieproces van zieke werknemers vertraging oplopen of stil komen te liggen. Bijvoorbeeld omdat het bedrijf noodgedwongen is gesloten, waardoor er geen werkzaamheden in het kader van de re-integratie kunnen plaatsvinden.