1. Het laatste HR-nieuws

  2. Actueel & juridisch gecheckt

  3. Direct antwoord op je vraag

PW. voorbeelddocumenten

De voorbeelddocumenten van PW. zijn gemaakt om de HR-professional te ontlasten. Ze zijn opgesteld door arbeidsrechtadvocaten en voorzien van aandachtspunten bij het gebruik ervan. De volgende documenten zijn als download beschikbaar: Checklist werk- en rusttijden De Arbeidstijdenwet bevat voorschriften voor arbeids- en rusttijden die de werkgever in acht moet nemen met het oog op de

PW. voorbeelddocumenten

De voorbeelddocumenten van PW. zijn gemaakt om de HR-professional te ontlasten. Ze zijn opgesteld door arbeidsrechtadvocaten en voorzien van aandachtspunten bij het gebruik ervan.

De volgende documenten zijn als download beschikbaar:

Checklist werk- en rusttijden

De Arbeidstijdenwet bevat voorschriften voor arbeids- en rusttijden die de werkgever in acht moet nemen met het oog op de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van de werknemers. In dit PW. voorbeelddocument vind je de wettelijk toegestane werk- en rusttijden.
Download dit document

Opschorting loon na overtreding ziekteverzuimregels

De werkgever kan op grond van artikel 7:629 lid 6 BW de loondoorbetaling tijdens ziekte opschorten, als de zieke werknemer de door de werkgever opgestelde controlevoorschriften niet naleeft. Deze voorschriften moeten dan wel schriftelijk zijn vastgelegd
Download dit document

Het verzuimreglement

Een onderdeel van de verzuimbegeleiding is controle van zieke werknemers. Om dit adequaat te kunnen doen, moet de werkgever een aantal voorschriften schriftelijk vastleggen.
Download dit document

Loonstop en loonopschorting

Het verschil tussen een loonopschorting en een loonstop is subtiel, maar belangrijk. Bij een loonopschorting wordt het loon tijdelijk achter gehouden. Bij een loonstop wordt het loon definitief niet betaald.
Download dit document

Dossiervorming

Dossiervorming bij disfunctioneren

Bij disfunctioneren is dossiervorming cruciaal. Als werkgever moet je bij ontslag kunnen aantonen dat de medewerker over een langere periode niet naar behoren heeft gefunctioneerd.
Download dit document

Ontslag

Ontslag op staande voet

Bij een terecht gegeven ontslag op staande voet eindigt de arbeidsovereenkomst met onmiddellijke ingang. Opzegging met toestemming van het UWV, instemming van de werknemer of ontbinding door de kantonrechter is in dat geval niet nodig.
Download dit document

Voorovereenkomst

Een voorovereenkomst is een overeenkomst waarbij een oproepkracht zich beschikbaar stelt om na oproep door de werkgever werkzaamheden te verrichten.
Download dit document

Vaststellingsovereenkomst

Vaststellingsovereenkomst

Voor de beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden moeten werkgever en werknemer een schriftelijke overeenkomst sluiten.
Download dit document

Oproepcontract

De arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitgestelde prestatieplicht (MUP). Dit wordt ook wel het 'oproepcontract' genoemd.
Download dit document

Thuiswerkovereenkomstflexibel werken

Thuiswerken komt veel voor, maar hoe regel je dat als werkgever? Het PW. Voorbeelddocument biedt een goede basis voor elke thuiswerkovereenkomst.
Download dit document

StageovereenkomstStageovereenkomst

De verhoudingen bij een stageovereenkomst zijn niet die van een werkgever tot een werknemer, maar die van een stagegever tot een stagenemer.
Download dit document

OpdrachtovereenkomstUitzendovereenkomst

Een opdrachtovereenkomst onderscheidt zich van de arbeidsovereenkomst door het ontbreken van een gezagsverhouding.
Download dit document

Praktijkleerovereenkomst

De praktijkleerovereenkomst is in de meeste gevallen een driepartijenovereenkomst tussen de student, de opleidingsinstelling en het leerbedrijf.
Download dit document


Aansprakelijkheid van de Uitgever en vrijwaring, zie artikel 13.1 uit de algemene voorwaarden Vakmedianet BV:
“Hoewel met betrekking tot de inhoud van de door Uitgever geleverde Content, Producten en Diensten de uiterste zorg is nagestreefd, kan voor de afwezigheid van fouten of onvolledigheden daarin, of in de doorgifte daarvan, niet worden ingestaan. Uitgever, auteurs, redacteuren en andere makers van de Producten en personen die de Diensten verlenen zullen voor dergelijke fouten of onvolledigheden op geen enkele wijze aansprakelijk zijn. Uitgever aanvaardt dan ook slechts wettelijke verplichtingen tot schadevergoeding voor zover dat uit dit artikel A.13 blijkt.”

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.