1. Het laatste HR-nieuws

  2. Actueel & juridisch gecheckt

  3. Direct antwoord op je vraag

Reorganiseren kun je leren

Binnenkort verschijnt hét boek over reorganiseren, geschreven door Rein Heddema. Op welke manier kun je het beste reorganiseren? En hoe pak je dit aan? Welke aspecten mag je zeker niet vergeten?

Reorganiseren kun je leren

Ontvang het eerste hoofdstuk van 'reorganiseren kun je leren' + deelname aan live Q&A met de auteur. Op 22 april om 14:00 heb je de mogelijkheid om al je vragen over reorganiseren te stellen aan de auteur, Rein Heddema, die jarenlange ervaring heeft met reorganisaties bij o.a. multinationals als HR-directeur.

Benieuwd naar de lancering? Schrijf je in, omdat:

✅ je ontvangt gratis het eerste hoofdstuk uit het boek
✅ je krijgt toegang tot de live Q&A met Rein Heddema
✅ learnings en tips & tricks over reorganiseren

Ontvang gratis download >>

Over de auteur:

Rein houdt zich al 35 jaar professioneel bezig met organisatieveranderingen en reorganisaties. Aan de universiteit heeft hij onderzoek verricht naar de werking van medezeggenschap en de kwaliteit van jaarverslagen. Sindsdien is hij actief als adviseur en trainer van OR-/MR-en. Na een loopbaan als HR directeur in de financiële sector waarin hij veel te maken kreeg met fusies&overnames (Fortis-ABN Amro), afsplitsingen, transformaties en reorganisaties, is hij “i-Start” begonnen om boventallige medewerkers te helpen een eigen bestaan op te bouwen als ondernemer of zzp-er. In die loopbaan is Rein meerdere malen zijn functie kwijt geraakt en ook enkele keren ‘boventallig’ verklaard.

Momenteel is hij actief als coach voor bestuurders, HR-managers en professionals. Daarnaast geeft hij gastcolleges en cursussen over management, HR en reorganisaties. Ook is hij toezichthouder bij enkele semi-publieke instellingen. Misschien belangrijker nog, Rein is als echtgenoot, vader en grootvader een betrokken burger als ook een fanatiek (voetbal-) supporter.

De eigen ervaringen als directeur en adviseur in combinatie met de opgedane ervaring als docent op het gebied van reorganisaties zijn samengebracht in het onlangs verschenen/binnenkort te verschijnen boek: ‘Reorganiseren kun je leren!

Lees meer over

Alles wat HR moet weten bij een bedrijfsovernameVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Alles wat HR moet weten bij een bedrijfsovername

Datgene wat we vaak informeel een bedrijfsovername of fusie noemen, staat in het arbeidsrecht bekend als een 'overgang van onderneming'. Hierover lees je alles in deze praktijkgids over bedrijfsovername.

Voorbeeldbrief bevestiging overgang van ondernemingVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Voorbeeldbrief bevestiging overgang van onderneming

Gebruik deze modelbrief 'Bevestiging overgang van onderneming' om aan je werknemer te bevestigen dat sprake is van een overgang van onderneming.

Reorganisatie: vergeet de 'blijvers' niet

Reorganisatie: vergeet de 'blijvers' niet

Een reorganisatie heeft impact op zowel de gedwongen ontslagen als op de blijvers. Van de laatste is motivatie en betrokkenheid cruciaal voor de organisatie.

De rol van HR in het stappenplan reorganisatieVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees De rol van HR in het stappenplan reorganisatie

Voor HR ligt in het reorganisatieproces - en ook daarna - een belangrijke rol. Dit stappenplan helpt jou als HR-professional op weg.

Voorbeeldbrief entiteitswijziging werkgeverVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Voorbeeldbrief entiteitswijziging werkgever

Gebruik dit document om aan de werknemer mee te delen dat sprake is van wijzigingen van de entiteit van de werkgever.

HR en reorganisaties: dit moet je weten

HR en reorganisaties: dit moet je weten

Er zijn verschillende redenen waarom een onderneming kan besluiten tot reorganisatie. Wat betekent een reorganisatie voor HR? 

Veelgestelde vragen over bedrijfseconomisch ontslagVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Veelgestelde vragen over bedrijfseconomisch ontslag

Wanneer een organisatie anders ingericht wordt, het financieel slecht gaat met een bedrijf of er structureel minder werk is dan eerder het geval was, kan dit leiden tot ontslag van medewerkers. Een overzicht van veelgestelde vragen over bedrijfseconomisch ontslag.

Collectief ontslag

Collectief ontslag

Wanneer je van plan bent binnen een tijdvak van 3 maanden 20 of meer werknemers binnen 1 werkgebied te ontslaan, moet je dit melden aan de vakverenigingen en het UWV. Hierover lees je alles in deze praktijkgids over collectief ontslag.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.