1. Het laatste HR-nieuws

  2. Actueel & juridisch gecheckt

  3. Direct antwoord op je vraag

Het Prestatiemenu

In 2017 zag het boek Het Nieuwe Beoordelen het levenslicht. De geluiden dat de traditionele wijze van beoordelen een rudiment uit de vorige eeuw zou zijn, waren in die periode oorverdovend. Inmiddels zijn we bijna vijf jaar verder en kan de vraag gesteld worden: is het beoordelingsgesprek echt afgeschaft?

Het Prestatiemenu

Van afschaffing is geen sprake en misschien worden er wel meer gesprekken gevoerd dan voorheen. Niet alleen de namen van de gesprekken zijn anders, maar ook de insteek. Deze kent veel flexibiliteit en de frequentie en de inhoud van de continue dialogen worden bepaald door behoefte en actualiteit. Maatwerk dus, niet ‘one size fits all’.

Als wetenschappelijk is bewezen en de praktijk uitwijst dat een focus op sterke punten, autonomie, ontwikkelruimte, het aanboren van energiebronnen en een prettige werkplek op een positieve wijze, zeker in combinatie met elkaar, bijdraagt aan de betrokkenheid, bevlogenheid, motivatie, vitaliteit en het werkplezier van medewerkers dan zijn dat toch dé gespreksonderwerpen van Het Goede Gesprek? Al deze gespreksonderwerpen dragen bij aan betere prestaties, minder ziekteverzuim en verloop.

Het Prestatiemenu staat boordenvol met vragenlijsten, tips en tools over het identificeren en ontwikkelen van sterke punten, coachen met een growth-mindset, het geven van feedforward, het dichten van energielekken en het creëren van een veilig leerklimaat. Een wetenschapper, een werkgelukadviseur en een jurist laten hun licht op Het Goede Gesprek schijnen en tien direct betrokkenen van VvAA, Sportfondsen Rotterdam, Sevagram, Adimec, Jeugdhulp Friesland en Hutten delen hun ervaringen met hun nieuwe gesprekkenaanpak. Met een hoofdstuk over de bijdragen van HR is dit how-to-do-boek een must voor iedereen die gesprekken over duurzaam met plezier lerend presteren in de eigen organisatie wil ontwikkelen en introduceren.

Bestellen

'Creëer een cultuur waarin uitblinkers kunnen floreren'

'Creëer een cultuur waarin uitblinkers kunnen floreren'

Organisaties hebben hun handen vol aan het begeleiden van medewerkers die minder goed functioneren. Vaak wordt vergeten dat ook toptalenten aandacht nodig hebben.

Maurits Tofohr: "Genoeg redenen voor HR om de keuze voor een cateringpartner serieus aan te pakken."  (Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency)Gesponsord
Gesponsord

Gesponsord Werken aan vitaliteit? 'HR, neem de catering eens onder de loep'

Een lekker en gezond aanbod van eten en drinken staat hoog op de wensenlijst van medewerkers die bij een nieuwe werkgever aan de slag gaan. Traditionele cateraars spelen daar nog onvoldoende op in, vindt Maurits Tofohr, die daarom Join Program opzette. "Als je mensen wilt die vitaal en gezond blijven zodat ze langer kunnen doorwerken, moet je aanpassingen doen aan je catering."

Stage: hoe je het als HR regelt is van groot belangVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Dit moet je weten over scholing en stage

De stageperiode is een proefperiode waarin je een goed beeld kan vormen van de stagiair(e). Heb jij stagiairs of medewerkers met een praktijkovereenkomst? Lees alles over scholing en stage.

Opleiding & ontwikkeling #4 (december 2023)Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Bekijk hier Opleiding & Ontwikkeling magazine #4 (december 2023)

Lees in dit nummer over opleiden voor de toekomst, (on)veiligheid in interactie in arbeidsorganisaties en mondiaal leren.

Hans Schuurman: "Je kunt met behulp van AI ook cv’s screenen."Gesponsord
Gesponsord

Gesponsord AI-trainingen doorlopend beschikbaar

Dat kunstmatige intelligentie een grote rol gaat spelen in bijna elke bedrijfstak staat buiten kijf. "Het is daarom belangrijk dat medewerkers nu al beseffen wat het is en wat je er wel en niet mee kunt", stelt CEO Hans Schuurmans van SkillsTown.

Opleiding & ontwikkeling #3 (september 2023)Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Bekijk hier Opleiding & Ontwikkeling magazine #3 (september 2023)

Lees in dit nummer over het bevorderen van prosociaal gedrag, futureproof talentmanagement en het samenwerken over organisatiegrenzen.

De toegevoegde waarde van de vertrouwenspersoonGesponsord
Gesponsord

Gesponsord De toegevoegde waarde van de vertrouwenspersoon

Nu grensoverschrijdend gedrag en ongewenste omgangsvormen meer en meer aan het licht worden gebracht, groeit de aandacht voor het vak van vertrouwenspersoon. Wat doet hij of zij precies en welke vaardigheden en kwaliteiten mag je verwachten?

Opleiding & ontwikkeling #2 (juni 2023)Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Bekijk hier Opleiding & Ontwikkeling magazine #2 (juni 2023)

Lees in dit nummer over hybride werken, de loopbaanontwikkeling van zzp'ers, teamen en volwassenheid in leiderschap.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.