1. Het laatste HR-nieuws

  2. Actueel & juridisch gecheckt

  3. Direct antwoord op je vraag

Teaming

Het belang van teams is de afgelopen decennia almaar groter geworden. Ruim 85% van de beroepsbevolking werkt in een of meerdere teams tegelijkertijd. Teams zijn bovendien steeds 'vloeibaarder': ze veranderen voortdurend van vorm en samenstelling.

Teaming

Ze ontstaan vaak uit het niets en kunnen ook zomaar weer verdwijnen. Het zijn pop-up teams. Je komt ze tegen als Agile teams in bedrijven, als teams op de spoedeisende hulp in ziekenhuizen, leerlingenteams die betrokken zijn bij radicale onderwijsvernieuwingen, maar ook als legerteams, sportteams of teams van laboratoriumonderzoekers die al samenwerkend op zoek gingen naar een effectief coronavaccin. En wellicht het meest ultieme voorbeeld van pop-up teams: de deelnemers aan online meetings die na afloop razendsnel weer van het scherm verdwijnen.

Hoe zorg je dat pop-up teams een succes zijn? Dat mensen in dergelijke teams leren, innoveren en presteren, maar ook floreren? Dat is alleen mogelijk wanneer je de kunst van Teaming beheerst: onder grote druk intensief werken aan je team. Teaming maakt snel, slim, soepel en slagvaardig samenspel mogelijk. Teaming is een soft skill waarmee je keihard resultaat boekt. Teaming is de manifestatie van de nieuwe realiteit van samenwerking.

Dit boek is een must-read voor iedereen die wil weten hoe je dynamische teams kunt laten uitgroeien tot bouwsteen van organisatorisch succes. Het boek rekent af met tal van gangbare vanzelfsprekendheden en neemt je stap voor stap mee op reis door de fascinerende realiteit van het nieuwe samenwerken. Het boek staat boordevol met unieke cases, interviews met spraakmakende teamdenkers en -doeners en bevat een berg aan praktische werkvormen, tools en skills om teaming zelf in de praktijk te brengen.

Verwacht 20/09/2022 - reserveer hier

Gratis lunch op het werk: verkapt loon of arbobeleid?

Gratis lunch op het werk: verkapt loon of arbobeleid?

Een tuinbouwbedrijf biedt zijn werknemers gratis gezonde lunchmaaltijden aan. Maar vallen deze maaltijden, als onderdeel van het arbobeleid, onder de gerichte vrijstelling voor arbovoorzieningen? De Hoge Raad geeft duidelijkheid.

Zo maak je van duurzame inzetbaarheid een businesscaseGesponsord
Gesponsord

Gesponsord Zo maak je van duurzame inzetbaarheid een businesscase

Beleid maken rondom duurzame inzetbaarheid is nodig. Daarvan zijn HR en Finance overtuigd. Maar dat beleid wordt door beide afdelingen nog wel eens anders geïnterpreteerd. Tijd dus om van je duurzame-inzetbaarheidsbeleid een goede businesscase te maken.

Invoering minimumuurloon stelt HR en salarisadministratie voor uitdagingenGesponsord
Gesponsord

Gesponsord Invoering minimumuurloon stelt HR en salarisadministratie voor...

Eén uniform minimumuurloon voor werknemers in alle sectoren, zoals dat sinds 1 januari 2024 geldt, wekt de illusie van eenvoud. Maar als HR-professional of salarisadministrateur weet je wel beter. Er doemen in de praktijk namelijk stevige uitdagingen op. Die vragen om nieuw beleid rondom het minimumloon.

Menstruatie- en overgangsklachten: zij zorgen voor maatwerkoplossingen 

Menstruatie- en overgangsklachten: zij zorgen voor maatwerkoplossingen

Voor het eerst zijn binnen een cao afspraken vastgelegd rondom menstruatie- en overgangsklachten. Wat houdt dit in? Bedrijven die hier al mee bezig zijn, vertellen erover.

Zo pakt Royal FloraHolland de CSRD-rapportage aan

Zo pakt Royal FloraHolland de CSRD-rapportage aan

De sierteeltmarktplaats Royal FloraHolland heeft afgelopen jaar proefgedraaid met het rapporteren volgens de CSRD-richtlijnen. Waar liepen ze tegenaan? En wat kan HR van hen leren?

Veelgestelde vragen over de CSRD

Veelgestelde vragen over de CSRD

HR moet gegevens verzamelen en rapporteren om te voldoen aan de Europese CSRD-richtlijn (Corporate Sustainability Reporting Directive). Hieronder lees je de meest gestelde vragen over dit onderwerp.

Duurzaamheidsregels CSRD uitgelegd voor HR

Duurzaamheidsregels CSRD uitgelegd voor HR

HR moet gegevens verzamelen en rapporteren om te voldoen aan de Europese CSRD-richtlijn (Corporate Sustainability Reporting Directive). Wat houdt de richtlijn in en hoe ga je ermee aan de slag?

Dit verandert er voor HR vanaf 1 januari 2024

Dit verandert er voor HR vanaf 1 januari 2024

Aan het begin van elk jaar treden verschillende wetswijzigingen in werking. PW. licht de belangrijkste uit voor HR voor 2024 en geeft inzicht in welke nog in de pijplijn zitten.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.