1. Het laatste HR-nieuws

  2. Actueel & juridisch gecheckt

  3. Direct antwoord op je vraag

Podcast met CHRO VodafoneZiggo: 'ChatGPT heeft invloed op ieders werkzaamheden'

VodafoneZiggo is ChatGPT al aan het integreren in HR-systemen en bedrijfsprocessen. Thomas Mulder, HR-directeur, vertelt daarover in de derde aflevering van de podcastserie Revolutie in HR-land: ChatGPT.

In de driedelige serie Revolutie in HR-land: ChatGPT delen HR-experts hun inzichten over de impact, meerwaarde en gevaren van ChatGPT in de HR-sector.

In deze derde aflevering vertelt Thomas Mulder, HR-directeur bij VodafoneZiggo, over welke impact ChatGPT heeft op het telecombedrijf, en welke meerwaarde het heeft voor zijn HR-afdeling.

Zo wordt ChatGPT al geïntegreerd in het HR-systeem. "Een medewerker zou dan in dat systeem kunnen vragen hoeveel vakantiedagen hij heeft", vertelt Mulder. Maar ChatGPT heeft ook invloed op de werkzaamheden van de medewerkers. "Wij schatten in dat 80 procent van het klantcontact kan worden overgenomen door ChatGPT." Aan HR om dat in goede banen te leiden.

Onderdeel van de collectie

Digitalisering, data & AI

Artificial Intelligence (AI) verandert het werk en de organisatie van werk. Op welke manier? En welke rol heeft HR hierin? Deze collectie geeft handvatten.

Nicolette van den Hout is sinds juni 2022 redacteur bij PW. Ze schrijft onder meer over: Participatiewet, skillspaspoort, arbeidskrapte, arbeidsovereenkomst, ontslag, opleiden & ontwikkelen, recruitment, privacy en diversiteit.

Het Rijk pakt verzuim aan met behulp van HR-analytics

Het Rijk pakt verzuim aan met behulp van HR-analytics

Het Analytics Lab (aLab) is een expertclub van het Rijk, die op verzoek van ministeries en uitvoeringsinstanties met behulp van statistiek in HR-vraagstukken duikt. Hoe dat werkt, lees je in deze casus van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Freelancer HR bij NS: 'Het gebruik van data en AI om beslissingen te ondersteunen, is cruciaal'

Freelancer HR bij NS: 'Het gebruik van data en AI om beslissingen te...

In de rubriek 'Spotlight' aan het woord: Rosanne Dondorff. Ze werkt momenteel als HR-freelancer voor onder meer de NS en geeft antwoord op 9 vragen.

AI, digitalisering en HR-analytics: stap voor stap met het PW. werkboek

AI, digitalisering en HR-analytics: stap voor stap met het PW....

Wil je aan de slag met digitalisering, data & AI, maar weet je niet waar je moet beginnen? Met het nieuwe PW.-werkboek maak je een snelle start.

Een ziekenhuis staat voor enkele flinke uitdagingen. Deze casus illustreert hoe HR-analytics daarbij kan helpen (foto: Shutterstock).

Zo zet je HR-data om in actie: praktijkcase verzuim

Een middelgroot ziekenhuis staat voor flinke uitdagingen: de werkdruk is hoog, mede door de krappe arbeidsmarkt. Deze casus beschrijft hoe de inzet van HR Analytics leidt tot waardevolle aanbevelingen.

Werknemer gedraagt zich onacceptabel, maar z'n ontslag valt werkgever te verwijten

Werknemer gedraagt zich onacceptabel, maar z'n ontslag valt werkgever...

Als je als werkgever niet adequaat optreedt, kan jou ernstig verwijtbaar handelen worden verweten. Arbeidsrechtadvocaat Suzanne van Ketel legt uit hoe dat zit.

Zo navigeer je als HR door de snelle technologische veranderingen

Zo navigeer je als HR door de snelle technologische veranderingen

Voor organisaties is het cruciaal om op de hoogte te blijven van de digitale ontwikkelingen. Als HR-professional speel je daarbij een belangrijk rol. Maar hoe kun je alles volgen? En hoe combineer je dat met jouw drukke agenda?

Personeelsdossiers: zo werkt HR veiliger en veel efficiënter

Personeelsdossiers: zo werkt HR veiliger en veel efficiënter

Het is voor HR-afdelingen essentieel om handmatige processen te transformeren in digitale workflows. Een van de belangrijkste stappen daarin is het digitaliseren van personeelsdossiers. "Dat vermindert papierwerk en verhoogt de nauwkeurigheid,...

'De toekomst van werk is nu, maak er gebruik van'

'De toekomst van werk is nu, maak er gebruik van'

Na jaren van presentaties over de toekomst van werk, lijkt de toekomst nu werkelijkheid te worden. Alleen: we gebruiken die 'toekomst' amper. Jammer, vindt Anne Doeser, lead HR innovatiehub bij de Rabobank.