1. Het laatste HR-nieuws

  2. Actueel & juridisch gecheckt

  3. Direct antwoord op je vraag

Millennials hebben niets met het Nieuwe Werken

Werken waar en wanneer je wil? Aan de meeste millennials is het niet besteed. Zij willen graag duidelijkheid en structuur zodat ze hun werk-privébalans kunnen bewaken.

Millennials hebben niets met het Nieuwe Werken

Dat concludeert dr. Stephan Corporaal, associate lector HRM & Smart Industry aan het expertisecentrum
TechYourFuture. Corporaal promoveerde op een onderzoek naar de aspecten die jonge baanzoekers in hun werk en bij organisaties belangrijk vinden.

Optimale tijdsverhouding

De vrijheid van het Nieuwe Werken ervaren de jonge werknemers eerder als belemmerend. Millennials streven naar een optimale tijdsverhouding tussen werk en privé. "Duidelijke werktijden bieden hen de zekerheid dat ze voldoende ruimte hebben voor het plannen van privéafspraken. Daarbij komt dat ze het liefst tussen hun collega’s werken in plaats van in hun eentje thuis", aldus Corporaal.

Millennials willen persoonlijke interesse

De behoefte aan een duidelijke grens tussen werk en privé, betekent overigens niet dat millennials hun persoonlijke leven thuis laten. Millennials houden niet van een gesloten en afstandelijke manier van met elkaar omgaan. Zij verwachten dat hun collega's en leidinggevenden persoonlijke interesse tonen. Corporaal: "Millennials willen graag dat hun leidinggevende interesse in hen toont en hen ondersteunt bij het halen van eventuele ontwikkelingsdoelen. Vraag hoe de persoon zich voelt en informeer ook hoe het privé gaat."

Nadruk op ontwikkelingsmogelijkheden

Wie leiding geeft aan millennials moet er rekening mee houden dat deze jonge werknemers zich willen ontwikkelen. Het is daarom belangrijk om de nadruk te leggen op de ontwikkelingsmogelijkheden, stelt Corporaal. Hij waarschuwt daarbij wel dat organisaties geloofwaardig moeten blijven.  Zeg daarom dat medewerkers alle vrijheid krijgen in hun professionele ontwikkeling. Het komt geloofwaardiger over om een aantal concrete en duidelijke alternatieven aan te bieden.

Directe feedback

Toch is een gevoel van vrijheid voor de millennials wel belangrijk. Ze willen het verschil maken en telkens nieuwe dingen proberen. Daarbij willen ze graag directe feedback. Dus niet één keer per jaar een beoordelingsgesprek, maar een directe open dialoog over wat goed gaat en wat beter kan.

Tip! Meer weten over hoe u jong talent aan de organisatie kan binden? U leest er alles over in de gratis whitepaper Hoe geef je leiding aan millennials. Klik hier om de whitepaper te downloaden

'Creëer een cultuur waarin uitblinkers kunnen floreren'

'Creëer een cultuur waarin uitblinkers kunnen floreren'

Organisaties hebben hun handen vol aan het begeleiden van medewerkers die minder goed functioneren. Vaak wordt vergeten dat ook toptalenten aandacht nodig hebben.

Maurits Tofohr: "Genoeg redenen voor HR om de keuze voor een cateringpartner serieus aan te pakken."  (Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency)

Werken aan vitaliteit? 'HR, neem de catering eens onder de loep'

Een lekker en gezond aanbod van eten en drinken staat hoog op de wensenlijst van medewerkers die bij een nieuwe werkgever aan de slag gaan. Traditionele cateraars spelen daar nog onvoldoende op in, vindt Maurits Tofohr, die daarom Join Program opzette. "Als je mensen wilt die vitaal en gezond blijven zodat ze langer kunnen doorwerken, moet je aanpassingen doen aan je catering."

Maartje Burghoorn en Diederick Doets: “We vonden het vreemd hoe weinig organisaties weten van hun employee experience."

Werkgelukapp Frank: 'Continu inzicht voor betere werkbeleving'

De werkbeleving van medewerkers is essentieel voor het succes van elke organisatie. Maartje Burghoorn en Diederick Doets van Everybody Frank leggen uit hoe hun Confetti Methode organisaties helpt om inzicht te krijgen in de employee experience. "Door wekelijkse reflectie en directe feedback weet je snel hoe medewerkers zich voelen en waar verbeteringen nodig zijn."

Ongewenst gedrag: zo grijpt HR in

Ongewenst gedrag: zo grijpt HR in

Ongewenst gedrag als pesten en discriminatie vergallen het plezier in het werk, zorgen voor productiviteitsverlies én kosten geld. Dit kan HR doen.

De grote herevaluatie: waarom HR nú moet inzetten op talentbeheer

De grote herevaluatie: waarom HR nú moet inzetten op talentbeheer

Werknemers zijn door corona anders gaan kijken naar de balans tussen werk en privé en stellen andere eisen aan hun werkgever. Hoog tijd voor HR om een nieuw beleid te ontwikkelen voor het behouden van bestaande medewerkers én om het management te overtuigen van de belangrijke strategische rol die HR heeft.

Aan de slag met vitaliteit? Zet in op deze drie punten

Aan de slag met vitaliteit? Zet in op deze drie punten

Een verstoorde balans tussen belasting en belastbaarheid ligt ten grondslag aan veel ziekteverzuim. De aanpak is er vaak op gericht om die balans achteraf, als het verzuim een feit is, te herstellen. Maar er is meer winst te boeken aan de voorkant, door versterking van de vitaliteit. Inzetten op energie, motivatie en veerkracht is de sleutel tot succes.

Bereid je voor op de toekomst met goed opgeleide medewerkers: 10 tips

Bereid je voor op de toekomst met goed opgeleide medewerkers: 10 tips

Het bijhouden van kennis en vaardigheden is met de snelle veranderingen van het werken en op de arbeidsmarkt steeds belangrijker geworden. Ook steeds langer doorwerken en de daarmee samenhangende duurzame inzetbaarheid spelen een rol. Hoe kan je je medewerkers stimuleren om een opleiding of training te volgen, zodat je organisatie goed is voorbereid op de toekomst?

Is stopzetten opleidingstraject slecht werkgeverschap?

Is stopzetten opleidingstraject slecht werkgeverschap?

Een manager wordt klaargestoomd voor een hogere functie. De werkgever besluit tijdens het opleidingstraject echter dat de werknemer zich onvoldoende ontwikkelt. Het opleidingstraject wordt gestaakt en de werknemer kan fluiten naar zijn loonsverhoging. Maar daar gaat hij niet mee akkoord.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.