Aan de slag met werkgeluk: in 3 stappen een succesvolle...
Veel werkenden hebben moeite met het geven en ontvangen van feedback. Hoe zorg je dat feedback niet overkomt als onaardig of te veeleisend, zodat iemand er echt beter van wordt?
Het laatste HR-nieuws
Actueel & juridisch gecheckt
Direct antwoord op je vraag
Veel werkenden hebben moeite met het geven en ontvangen van feedback. Hoe zorg je dat feedback niet overkomt als onaardig of te veeleisend, zodat iemand er echt beter van wordt?
Jelle van Baardewijk ziet dat veel HR-medewerkers een sparringpartner willen zijn in het bedrijf. Ze kunnen adviseren bij actuele ethische vraagstukken, bijvoorbeeld rondom het voorkeursbeleid of ChatGPT. De lector bedrijfsethiek legt uit.
Drie technieken die je kunt toepassen waarddoor je naar je eigen cultuur kunt kijken die helpen de huidige cultuur te doorgronden.
Je kan in je bedrijf alles goed geregeld hebben en grote ambities hebben. Toch kan een ongezonde bedrijfscultuur dat alles in de weg staan.
Wat als je maar 1 minuut en 1 euro te investeren hebt in Human Capital? En als je toch klinkende resultaten wilt behalen? Waar liggen dan je prioriteiten? Nee, je hoeft daar nu niet over na te denken. De antwoorden staan in dit artikel.
Wat vind je van de volgende stelling? 'De cultuur binnen de organisatie laat te wensen over, dus stuurt HR de leidinggevenden naar een relevante cultuurcursus.' Als jouw duim nu automatisch omhooggaat, heb je misschien nog nooit gehoord van het zogenoemde ecosysteem.
Hoe creëer je als HR een veilige bedrijfscultuur, een cultuur waarin grensoverschrijdend gedrag geëlimineerd wordt? Hoewel de kenmerken van een veilige cultuur per bedrijf verschillen, zijn er drie gemeenschappelijke centrale elementen. Wanneer je deze kenmerken als barometer gebruikt, kun je meten hoe jouw organisatie ervoor staat. Een routekaart naar een veilige bedrijfscultuur.
Om in de huidige krappe arbeidsmarkt mensen te kunnen aantrekken en vast te kunnen houden, is het nodig om de employee experience te verbeteren. Maar hoe doe je dat nou precies. Wat zijn je eerste concrete stappen? Nick van Dam, als hoogleraar verbonden aan Nyenrode en IE Business School, heeft daar duidelijke ideeën over.
De cultuur in je organisatie is steeds meer zichtbaar voor de buitenwereld, zonder dat je een stap binnen hebt gezet. En daar kunnen werkgevers nog veel meer hun voordeel mee doen, schrijft Heleen Mes.
Organisaties moeten zich kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden, schrijft Gea Peper. Een positieve cultuur is daarbij heel belangrijk.