Maar welke organisaties zeggen van zichzelf dat ze al zover zijn? En hoe word je eigenlijk een lerende organisatie? Een poging tot een stappenplan.
Topigs Norsvin
Het laatste HR-nieuws
Actueel & juridisch gecheckt
Direct antwoord op je vraag
Dat organisaties lerend moeten worden; dat weten we nu wel.
Maar welke organisaties zeggen van zichzelf dat ze al zover zijn? En hoe word je eigenlijk een lerende organisatie? Een poging tot een stappenplan.
Ze zal nooit aan een vrouw met kinderen vragen 'hoe doe je dat dan thuis?'. Want ze is ervan overtuigd dat een vrouw haar baan net zo belangrijk vindt als een man. In gesprek met Nicole Boevé die na een succesvolle carrière bij onder andere Capgemini, partner en mede-eigenaar werd bij Partners at Work (executive search). Ze zet zich in voor meer diversiteit in topfuncties.
Bij Graydon verkende men net de mogelijkheden van thuiswerken, toen de coronacrisis uitbrak. Toen kwam alles opeens in een stroomversnelling, vertelt Ernesto de Miranda, Group HR Director van Graydon.
De vaste grond die je onder je voeten denkt te hebben, kan zo maar worden weggeslagen door een woelige zee. Dat werd dit jaar duidelijker dan ooit. Hoe kies je de juiste koers wanneer elke dag alles weer anders is en je niet kunt zien waar je naar toegaat? Prof. dr. Lidewey van der Sluis in gesprek met minister de Jonge van VWS over varen in de mist.
Waarom zijn sommige mensen en organisaties zeer succesvol en andere nauwelijks of niet? Hier is in de loop de tijd veel onderzoek naar gedaan met verschillende uitkomsten. Van duizend geheime formules tot tien succesingrediënten. De vraag is of er universele factoren zijn te ontdekken die noodzakelijke voorwaarden zijn voor succes. En zo ja, welke zijn dat dan? Dit
Wie aan de slag wil met talentmanagement, moet eerst de organisatiestructuur afstemmen op de bedoeling van de organisatie, zegt Lidewey van der Sluis, hoogleraar strategisch talentmanagement, pleitbezorger van holocratisch leiderschap.
Bij iedere grote wetenschappelijke doorbraak of maatschappelijke omwenteling is de mens in staat geweest om zich aan te passen. Het is ons bestaansrecht.
De wereld is in de greep van het nieuwe coronavirus. Ook Nederland telt nu zijn eerste coronapatiënt. De prangende vraag is nu: hoe bescherm je de organisatie tegen een epidemie?
Door Dirk-Jan den Breejen Organisatieverandering is altijd afhankelijk van de situatie en laat zich niet sturen volgens een standaardscenario. Het blijft een onvoorspelbaar, soms chaotisch verlopend proces. Om die reden geeft dit boek geen gedetailleerde blauwdruk. Dit boek is een werkboek, een gereedschapskist voor het leren en ontwikkelen van organisaties en mensen. Hoe combineren we
Je wilt de structuur van je organisatie omgooien. Die organisatie moet agile gaan werken. Maar hoe pak je dat aan? Langs de lijnen van de geleidelijkheid of met één grote klap?
Hoe een medewerker zijn werk beleeft, wordt steeds belangrijker. Maar wat is employee experience nu eigenlijk? En hoe kun je hier als bedrijf op een slimme, duurzame manier in investeren? HR-specialist Mounia Houari aan het woord.
Technologie begint met de H van human We laten ons nog te veel door techniek overvallen. Veel minder sterk zijn we in het naar onze hand zetten van techniek: mensgerichte techniek(implementatie). De H van Human en HR wordt niet minder belangrijk, maar juist nog veel belangrijker. In deze bijdragen laten dr. Harm van Lieshout en
Als je als bedrijf veranderingen wilt doorvoeren, kom je er vaak achter dat de meeste medewerkers daar niet direct om staan te springen. In deze vlog geeft HR-specialist Mounia Houari tips hoe je die veranderingen toch succesvol kunt doorvoeren.