1. Het laatste HR-nieuws

  2. Actueel & juridisch gecheckt

  3. Direct antwoord op je vraag

Hoe ADP de filosofie van Marcus Buckingham adopteerde

Hoe benut je effectief de sterke punten van je medewerkers? Agnes Jongkind, Senior HR Director bij ADP Nederland, deelde haar inzichten tijdens het HR Kennisfestival op de Jaarbeurs in Utrecht.

Hoe ADP de filosofie van Marcus Buckingham adopteerde

Om antwoord te geven op deze vraag, neemt Jongkind een duik in de filosofie van Marcus Buckingham. De StandOut-methode van deze Amerikaanse bedrijfsadviseur is de drijvende kracht achter de benadering van ADP. “Deze filosofie hebben we binnen ADP geadopteerd”, aldus Jongkind.

Teams die zich richten op de kracht van werknemers hebben aantoonbaar een positieve impact op bedrijfsresultaten”

Focus op kracht van medewerkers

“Toen ik begon in het HR-vak, heel lang geleden, had je nog traditionele beoordelingsgesprekken waarin de focus werd gelegd op de ontwikkelpunten en verbeteringen. Een benadering die ik niet per se als goed of fout bestempel, maar waar Buckingham duidelijk mee wil breken. Hij pleit juist voor het verleggen van de focus naar de kracht van medewerkers.”

Jongkind wijst enthousiast op een onderzoek van onderzoeksbureau Gallup waarbij 1,8 miljoen werknemers en 230 organisaties betrokken waren. "Teams die zich richten op de kracht van werknemers hebben aantoonbaar een positieve impact op bedrijfsresultaten.”

De StandOut-methode van Buckingham in de praktijk

Hoe kom je erachter waar de kracht van de werknemer ligt? De StandOut-methode van Buckingham gebruikt daarvoor de volgende fundamenten: you have to know your people, you have to focus your people en you have to engage your people.

You have to know your people

“Iedereen die in dienst treedt bij ADP, wordt gevraagd een self-assessment te doen, conform de StandOut-methode. Daarin komen twee dominante rollen naar voren. Ik ben bijvoorbeeld een advisor en stimulator. Dat betekent kortgezegd dat het voor mij belangrijk is dat ik werkzaamheden verricht die energie geven. Zo heeft iedereen twee elementen waar diegene dominant in is”, legt Jongkind uit. “Je kunt onder andere ook een influencer, pioneer, provider of creator zijn.”

Achter deze rollen zit een database van coaching-adviezen die de manager elke week te zien krijgt. Hoe de tool met het algoritme erachter dat weet? Dat brengt Jongkind bij het tweede punt: you have to focus your people.

You have to focus your people

ADP vraagt de medewerkers om iedere week een check-in te doen. “In de wekelijkse check-ins worden cruciale vragen gesteld die behulpzaam zijn voor leidinggevenden”, vertelt de HR Director. “Zo wordt er gevraagd of je jouw krachten hebt kunnen inzetten deze week, maar ook wat je energie heeft gekost en hoe jouw teamlead kan helpen. Wekelijkse check-ins zorgen voor continue betrokkenheid en richten de focus op het optimaal benutten van krachten." Jongkind constateert bij ADP dat afdelingen die de wekelijkse check-ins niet doen lager scoren op engagement.

Je kunt nu direct in gesprek gaan met de bedrijfsvoering, gefundeerd op realtime feedback”

You have to engage your people

Het hebben van de data die uit het self-assessment en de wekelijkse check-ins komen, is ontzettend waardevol, vindt Jongkind. “Je kunt nu direct in gesprek gaan met de bedrijfsvoering, gefundeerd op realtime feedback. Engagement is een belangrijke graadmeter. Het is daarom verstandig om proactief op deze gegevens in te spelen en de bedrijfsvoering op basis hiervan te ondersteunen.”

Dit artikel is gesponsord door ADP.

Kabinet bezuinigt op leven lang leren. Maar er zijn nog mogelijkheden genoeg

Kabinet bezuinigt op leven lang leren. Maar er zijn nog mogelijkheden...

Door cursussen en scholing aan te bieden, bind je mensen aan je en houd je ze inzetbaar. PW. zet de mogelijkheden op een rijtje.

Verzuimverzekering kiezen? De aandachtspunten voor HR

Verzuimverzekering kiezen? De aandachtspunten voor HR

Een nieuwe verzuimverzekering kiezen is voor HR vaak geen eenvoudige klus. Het aanbod is immers groot. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Hier moet HR op letten.

Vitaliteitsmanager van het Jaar Sam Henke (Stedin) in het midden, (v.l.n.r.) omringd door Diederik Gallas (Gezond in Bedrijf), Judith Pouw (St. Antoniusziekenhuis), Bonny de Vries (Transavia) en Rob Koelewijn (Zilveren Kruis).

Vitaliteitsmanager van het jaar: 'Hulp bij schulden scheelt tonnen...

Wanneer is de balans tussen leiderschap, cultuur en vitaliteit optimaal? Een kleine 200 vitaliteitsmanagers probeerden tijdens het jaarlijkse Wellbeing & Vitaliteitsevent een antwoord te vinden op die vraag. "Een vitale cultuur is de sleutel tot een gezondere organisatie", zegt Rob Koelewijn, manager Gezond Ondernemen van Zilveren Kruis.

Maurits Tofohr: "Genoeg redenen voor HR om de keuze voor een cateringpartner serieus aan te pakken."  (Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency)

Werken aan vitaliteit? 'HR, neem de catering eens onder de loep'

Een lekker en gezond aanbod van eten en drinken staat hoog op de wensenlijst van medewerkers die bij een nieuwe werkgever aan de slag gaan. Traditionele cateraars spelen daar nog onvoldoende op in, vindt Maurits Tofohr, die daarom Join Program opzette. "Als je mensen wilt die vitaal en gezond blijven zodat ze langer kunnen doorwerken, moet je aanpassingen doen aan je catering."

ESG-ambities realiseren: dit kan HR doen

ESG-ambities realiseren: dit kan HR doen

Steeds meer bedrijven en organisaties hebben een duurzaamheidsstrategie. Daarbinnen staat huisvesting hoog op de prioriteitenlijst. Het is echter de vraag of die ESG-ambities haalbaar zijn in de krappe kantorenmarkt. Terwijl ze wel mede bepalend zijn voor de aantrekkingskracht op jong talent. "Een integrale ESG-blik, inclusief die van HR, is cruciaal."

Wettelijke inschaling van opleidingen komt eraan

Wettelijke inschaling van opleidingen komt eraan

De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel daartoe aangenomen. Werknemers en werkgevers krijgen door de wet beter inzicht in het niveau van opleidingen.

Mantelzorgers: een groeiende uitdaging voor HR

Mantelzorgers: een groeiende uitdaging voor HR

Werkgevers hebben vaak geen weet van de impact die mantelzorg heeft op medewerkers en de organisatie. Fello biedt hierin ondersteuning en ontzorgt de mantelzorger én de werkgever. "Met de mantelzorgscan brengen we in kaart hoe groot de mantelzorgdruk in de organisatie is en welke impact die heeft."

Meer flexibiliteit voor werkgever bij re-integratie?

Meer flexibiliteit voor werkgever bij re-integratie?

Het concept-wetsvoorstel 'Wijziging re-integratieverplichtingen in het tweede ziektejaar van werknemers bij kleine en middelgrote werkgevers' moet kleine en middelgrote werkgevers meer 'wendbaar maken bij hun re-integratie-inspanningen'. Wat houdt dit in en wat wordt het vervolg?

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.