Nieuwe maatregel vanaf 1 juli om WIA-achterstand aan te pakken: praktisch beoordelen

Vanaf 1 juli 2024 worden WIA-beoordelingen gebaseerd op feitelijke verdiensten. Deze nieuwe maatregel wordt ingevoerd om de achterstanden te verminderen.

Nieuwe maatregel vanaf 1 juli om WIA-achterstand aan te pakken: praktisch beoordelen

Karien van Gennip (CDA), demissionair minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, meldde op 15 juni in een Kamerbrief dat de achterstanden bij de WIA-claimbeoordeling niet langer oplopen. Desondanks zijn de achterstanden nog steeds groot. Daarom kondigde de minister de nieuwe maatregel ‘praktisch beoordelen’ aan, die op 1 juli ingaat. Daarnaast verlengde Van Gennip 2 bestaande maatregelen.  

Besparing op WIA-claimbeoordelingen

Bij het praktisch beoordelen hoeft de verzekeringsarts geen volledig belastbaarheidsprofiel in kaart te brengen, zoals nu het geval is. De arts beoordeelt alleen of de medewerker beperkingen heeft die de belasting in de beschreven werkzaamheden overschrijden. De inkomsten uit de feitelijke werkzaamheden bepalen vervolgens de mate van arbeidsongeschiktheid.  

Het achterwege laten van deze theoretische schatting moet een besparing van 2.000 tot 3.000 WIA-claimbeoordelingen per jaar opleveren. De maatregel gaat geldt voor een periode van 3 jaar.  

Overige arbeidsongeschiktheidsbeoordelingen, zoals de Eerstejaars Ziektewetbeoordeling, de WAO, WAZ en Wajong vallen buiten de maatregel. Het UWV zal het effect van de maatregel praktisch beoordelen monitoren.  

Verlening van tijdelijke maatregelen 

Naast het invoeren van een nieuwe maatregel, verlengt de minister ook 2 bestaande maatregelen. Eén van die maatregelen betreft de mogelijkheid om WIA-voorschotten kwijt te schelden. Dit beleid liep oorspronkelijk tot 31 december 2023, maar is nu met 1 jaar verlengd.  

Daarnaast is ook de 60-plusregel verlengd tot en met 31 december 2024. Deze maatregel maakt het voor (ex-)werknemers van 60 jaar of ouder mogelijk om een vereenvoudigde beoordeling van de WIA-aanvraag te krijgen, zonder tussenkomst van een verzekeringsarts. In de Kamerbrief laat de demissionair minister weten dat de resultaten van deze maatregel positief zijn.

3 nieuwe varianten door OCTAS 

Om in de toekomst forse achterstanden te voorkomen, heeft de Onafhankelijke Commissie Arbeidsongeschiktheidsstelsel (OCTAS) onlangs 3 nieuwe varianten voor het WIA-stelsel gepresenteerd. Deze varianten zijn slechts adviezen aan het kabinet; het is nog niet duidelijk of het kabinet deze adviezen daadwerkelijk zal overnemen.  

De 3 varianten zijn als volgt:

  1. Huidige stelsel verbeteren. In deze variant wordt het stelsel niet volledig herzien, maar vereenvoudigd.
  2. Werk staat voorop. Hier ligt de nadruk op wat mensen wel kunnen, in plaats van wat ze niet kunnen.
  3. Basis voor werkenden. OCTAS stelt 1 gelijke regeling voor alle werkenden voor.

Wil je meer weten over het advies van de commissie? Je leest het hier: https://www.pwnet.nl/47172/octas-presenteert-3-varianten-om-wia-stelsel-te-vereenvoudigen

Oorzaak achterstand WIA-claimbeoordelingen   

De behoorlijke achterstand bij de WIA-beoordelingen voor langdurig zieke of arbeidsongeschikte medewerkers is ontstaan door een groot tekort aan verzekeringsartsen. Om de mismatch tussen de vraag naar en het aanbod van sociaal-medische beoordelingen recht te trekken, heeft het ministerie van SZW de afgelopen jaren maatregelen genomen, zoals de 60-plusregeling en de mogelijkheid om WIA-voorschotten kwijt te schelden.   

Daarnaast werd de Onafhankelijke Commissie Toekomst Arbeidsongeschiktheidsstelsel (OCTAS) opgericht. Deze commissie adviseert het ministerie over een stelsel voor ziekte en arbeidsongeschiktheid dat betaalbaar, uitvoerbaar en uitlegbaar is.

Bregje Kop is sinds september 2023 redacteur bij PW. Ze schrijft onder meer over: burn-out en werkstress, duurzame inzetbaarheid, vakantie en verlof, verzuim, grensoverschrijdend gedrag en hybride werken.

Prinsjesdag 2024: dit zijn de plannen die nu al bekend zijn

Prinsjesdag 2024: dit zijn de plannen die nu al bekend zijn

Coalitiepartijen zijn het eens geworden over de Rijksbegroting. De nieuwe Miljoenennota en het Belastingplan 2025 worden op dinsdag 17 september aan de Tweede Kamer gepresenteerd. Dit weten we nu al van de plannen.

Zo bereid je je voor op de handhaving van de zzp-wet 

Zo bereid je je voor op de handhaving van de zzp-wet

De fiscus gaat vanaf 1 januari 2025 handhaven op schijnzelfstandigheid met boetes en naheffingen. Accountants- en advieskantoor EY en de Belastingdienst geven tips hoe je je hierop kunt voorbereiden.

Financiële tegemoetkoming voor inzet statushouders aan te vragen in september

Financiële tegemoetkoming voor inzet statushouders aan te vragen in...

Voor het extra begeleiden van statushouders, kun je in september 2024 een subsidie aanvragen tot maximaal € 24.000.

Modern beoordelingsgesprek blijkt effectiever dan traditioneel gesprek

Modern beoordelingsgesprek blijkt effectiever dan traditioneel gesprek

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt een belangrijke toegevoegde waarde van het moderne beoordelingsgesprek, vertelt dr. Mirjam Baars, expert talentontwikkeling.

Compensatie transitievergoeding stopt: 'Dit gaat slapende dienstverbanden weer in de hand werken'

Compensatie transitievergoeding stopt: 'Dit gaat slapende...

Vanaf 2026 kunnen organisaties met 25 medewerkers of meer geen gebruik meer maken van de compensatie transitievergoeding bij langdurige arbeidsongeschiktheid. Wat betekent dit voor HR?

Niet-genoten vakantiedagen: uitbetaling in derde ziektejaar?

Niet-genoten vakantiedagen: uitbetaling in derde ziektejaar?

Tijdens het derde ziektejaar heeft een medewerker werkzaam in de branche metaal en techniek geen recht meer op loon. Hoe zit het met openstaande verlofdagen die de werknemer heeft? De rechter oordeelt.

Zo navigeer je als HR door de complexiteit van de WIA

Zo navigeer je als HR door de complexiteit van de WIA

De WIA is complex. Wanneer een stap niet op het juiste moment wordt genomen, kan dit flinke gevolgen hebben. Verzuimspecialist Marjol Nikkels geeft tips.

Voorbeeldbrief uitnodiging werknemer voor afspraak bedrijfsarts

Voorbeeldbrief uitnodiging werknemer voor afspraak bedrijfsarts

Gebruik dit document 'Modelbrief oproep voor bedrijfsarts' om de werknemer uit te nodigen voor een afspraak bij de bedrijfsarts.