1. Het laatste HR-nieuws

  2. Actueel & juridisch gecheckt

  3. Direct antwoord op je vraag

Drie kenmerken van succesvolle e-learning

Met kwalitatief sterke e-learning komen je medewerkers verder. Maar door de wildgroei aan aanbieders is het lastig kiezen welk platform nu het beste is. Waar moet je op letten bij het kiezen van e-learning voor jouw organisatie? Online Academy zet 3 belangrijke punten voor je op een rij.

Drie kenmerken van succesvolle e-learning

E-learning is meer dan teksten van een schermpje lezen. Toch gebeurt dit bij veel aanbieders nog steeds, concludeerde Online Academy. En dat is zonde, want juist met digitale leercontent kun je alle kanten op.

Bij goede e-learning maak je gebruik van een mix van vormen zoals video’s, quizzen, 360 graden-feedback en adaptieve toetsen. Op deze manier wordt leren leuker – een belangrijke voorwaarde om het vol te houden én er iets van op te steken. Controleer dus altijd of de e-learningaanbieder optimaal gebruikmaakt van alle digitale mogelijkheden.

Slimme opzet

Een voordeel van alle e-learning: je medewerkers kunnen ermee aan de slag wanneer ze willen. Een nadeel van de meeste e-learning: je medewerkers gaan er helemaal niet mee aan de slag. Vaak missen ze de stok achter de deur die ‘live’ trainingen of opleidingen wel hebben. Met als gevolg dat je medewerkers het leren uitstellen of zelfs vergeten.

Online Academy heeft uitgebreid onderzocht hoe je je medewerkers effectief en consequent aan het leren krijgt. Hieruit bleek dat het veel stimulerender is wanneer de trainingen zijn opgedeeld in losse onderdelen. Dagelijks 5 tot 10 minuten per dag leren is optimaal, blijkt uit het onderzoek. Mensen kunnen zich namelijk slechts een korte tijd goed focussen. En als de leerstof wordt verspreid over een langere tijd, onthouden ze het beter.

Kijk bij het uitzoeken van e-learning voor jouw organisatie altijd naar de opbouw van de training. Worden je medewerkers gestimuleerd om regelmatig met de stof aan de slag te gaan? Hoe gebeurt dit? Wat is de stok achter de deur?

Leercontent van goede kwaliteit

Trainingen moeten goed in elkaar zitten. De inhoud moet niet alleen kloppen, maar ook didactisch sterk zijn. Dit zorgt ervoor dat je medewerkers niet alleen consumeren, maar ook leren. Anders kunnen ze net zo goed Wikipedia lezen.

Hoe weet je of een aanbieder didactisch sterke trainingen aanbiedt? Je kunt natuurlijk kijken naar de leervormen – is het vooral lange teksten lezen of is het interactiever? – maar kijk ook naar de achtergrond van de aanbieder. Hoe heeft deze partij zich bewezen? Werken er bijvoorbeeld opleidingsdeskundigen, of zijn de trainingen misschien gemaakt door erkende opleiders?

Online Academy: omdat leren slimmer kan

Online Academy heeft alle onderzoeksresultaten gebruikt om zelf een leerplatform op te zetten. Dit leerplatform is speciaal voor organisaties die gebruik willen maken van e-learning die écht werkt. Jouw medewerkers kunnen hier onbeperkt gebruikmaken van het brede en interactieve aanbod. Van programmeren tot persoonlijke effectiviteit tot Microsoft Office-trainingen. Door de innovatieve 10 minuten-methode leren je medewerkers zo efficiënt en effectief mogelijk. En omdat de trainingen zijn ontworpen door de opleiders van NCOI Groep – bijvoorbeeld NCOI Opleidingen, NIBE-SVV of Boertien Vergouwen Overtuin – weet je zeker dat je kunt vertrouwen op de kwaliteit van de trainingen.

Dit artikel is gesponsord door Online Academy.

Nieuwe beroepscode versterkt transparantie en kwaliteit in coachingsector

Nieuwe beroepscode versterkt transparantie en kwaliteit in...

In Nederland staan ongeveer 100.000 coaches geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Maar wat maakt een coach werkelijk professioneel? En hoe weet je als HR dat je een medewerker naar een goede coach verwijst? De nieuwe Beroepscode Professionele Coaching biedt uitkomst.

Zo vertalen TAUW en UMCG hun mobiliteitsbeleid succesvol naar de praktijk

Zo vertalen TAUW en UMCG hun mobiliteitsbeleid succesvol naar de...

Als dichtbevolkt land kent Nederland een hoge verkeersintensiteit, een van de hoogste in Europa. Nergens wordt de urgentie voor een duurzamer en veiliger mobiliteitsbeleid meer gevoeld dan bij ons. Maar hoe doorbreek je gangbare patronen en vertaal je dat naar voordelen voor werknemers? Zo pakten het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en advies- en ingenieursbureau TAUW het aan.

Sandrien Bogaard: "Feedback is iets wat je altijd centraal moet stellen."

'In een leercultuur is feedback onmisbaar'

Elke organisatie wil graag dat medewerkers zich ontwikkelen. Daar worden zij beter van en de organisatie ook. Als je zo'n leercultuur nastreeft, is het essentieel dat goede feedback geven en krijgen is verankerd in je organisatie, zegt Sandrien Boogaard, HR-director bij online leerplatform GoodHabitz.

De grote impact van AI op HR-services

De grote impact van AI op HR-services

Vind je het nu al snel gaan met alle technologische ontwikkelingen? Buckle up, want de digitalisering en robotisering komt nu pas echt op stoom. Ook in de wereld van HR, waar het werk leuker en waardevoller zal worden.

Samen werken aan duurzame inzetbaarheid

Samen werken aan duurzame inzetbaarheid

De continuïteit van bedrijven zal in 2025 verder onder druk komen te staan door capaciteitsgebrek. Door de oplopende leef- en werkdruk, gebrek aan verbinding en de hierdoor afnemende inzetbaarheid van mensen, wordt dit effect versterkt. Adaptics helpt bedrijven om deze uitdagingen aan te pakken.

'Personeelsdossiers vaak nog niet op orde'

'Personeelsdossiers vaak nog niet op orde'

Een beetje HR-afdeling heeft alle papieren documenten inmiddels wel gedigitaliseerd. Maar daarmee begint het pas, want er valt nog heel wat te optimaliseren aan personeelsdossiers. Projectmanager Herma Kroon van Karmac HR Solutions legt uit waarom dat een must is.

'CSRD helpt interessante inzichten te vergaren'

'CSRD helpt interessante inzichten te vergaren'

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een richtlijn die bedrijven in de (nabije) toekomst verplicht te rapporteren over hun impact op mens en klimaat. ADP Nederland heeft hierin al flinke stappen gezet.

Gedragscode grensoverschrijdend gedrag: hier moet je als HR aan denken

Gedragscode grensoverschrijdend gedrag: hier moet je als HR aan denken

Het is belangrijk dat je als werkgever grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer tegengaat. Veel werkgevers hebben echter nog geen gedragscode ingevoerd. Er komt daarom mogelijk een verplichte gedragscode grensoverschrijdend gedrag. Waar moet je aan denken?

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.