1. Het laatste HR-nieuws

  2. Actueel & juridisch gecheckt

  3. Direct antwoord op je vraag

De startersgids voor ondernemers

De startersgids voor ondernemers bied je praktische informatie over alle facetten van het ondernemen, inclusief tips en voorbeelden.

De startersgids voor ondernemers

Ben je een startende ondernemers en zie je door de bomen het bos niet meer? Er komen vele aspecten kijken bij het starten van een bedrijf: juridische, administratieve en fiscale aspecten. Tijdens dit proces is het fijn om handvatten te hebben: een praktische gids geschreven en getoetst door een jurist.

Er komt veel bij kijken

Bij ondernemen komt veel meer kijken dan alleen het verkopen van een product of dienst. De juridische kant: het aangaan van contracten, opstellen van voorwaarden, of de administratieve kant zoals je belastingaangiften.

De volgende onderwerpen worden in de startersgids voor ondernemers behandeld:

  • Bedrijfsnaam
  • Rechtsvorm
  • Bedrijfsovername
  • Intellectuele eigendommen
  • Contracten
  • Aandachtspunten bij een webshop
  • Ondernemingsplan
  • Financieringsmogelijkheden
  • Boekhouding & Verzekeringen
  • Inkomstenbelasting / BTW / Vennootschapsbelasting

De startersgids helpt je op weg

Om succesvol te ondernemen is het niet nodig om op ieder bovengenoemd onderwerp een expert te zijn. Wel is het handig om de basis van deze onderwerpen te kennen, deze basis vind je zeker in dit boek. Na het lezen van deze startersgids kun je direct een stappenplan maken, geld besparen en je concentreren op het ondernemen zelf.

Auteur Sep Breukers is zelf ook ondernemer en daarnaast ook jurist en fiscalist. Hij is oprichter en fiscaal adviseur van schoenenmerk Perlie en geeft daarnaast ook trainingen, workshops en advies aan startende ondernemers. Door zijn veelzijdige achtergrond is deze startersgids een zeer praktisch ingestoken boek geworden, vol met tips en voorbeelden. Voor de startende ondernemer die op zoek is naar handvatten een must read!

Bestellen

Stage: hoe je het als HR regelt is van groot belang

Dit moet je weten over scholing en stage

De stageperiode is een proefperiode waarin je een goed beeld kan vormen van de stagiair(e). Heb jij stagiairs of medewerkers met een praktijkovereenkomst? Lees alles over scholing en stage.

De toegevoegde waarde van de vertrouwenspersoon

De toegevoegde waarde van de vertrouwenspersoon

Nu grensoverschrijdend gedrag en ongewenste omgangsvormen meer en meer aan het licht worden gebracht, groeit de aandacht voor het vak van vertrouwenspersoon. Wat doet hij of zij precies en welke vaardigheden en kwaliteiten mag je verwachten?

Groeien zonder grenzen: de innovatieve kant van leren

Groeien zonder grenzen: de innovatieve kant van leren

Ontwikkeling kan nooit genoeg worden gestimuleerd, vindt Archipel Academy.

Podcast: Zo zet je e-learning succesvol in

Podcast: Zo zet je e-learning succesvol in

Hoe kun je via e-learning de onboarding begeleiden? En hoe kan een e-training de faalkosten van bedrijven verlagen? Peter Santegoeds van Bodel Campus en Michel Geurts van Cornerstone vertellen waarom het zo belangrijk is om te investeren in de ontwikkeling van medewerkers.

'Niet continueren, maar continuleren'

'Niet continueren, maar continuleren'

Natuurlijk werk jij als HR hard aan een gedegen opleidingsbeleid. Maar, betogen Kirstin Stokla en Jeroen Leonard van LOI Zakelijk, minstens net zo belangrijk is dat die medewerkers op dit gebied zelf het initiatief nemen.

De sleutel tot personeelsbehoud: koester de high performers

De sleutel tot personeelsbehoud: koester de high performers

Personeel behouden is belangrijker dan ooit. Alleen een goed salaris is echter niet meer genoeg om iemand binnen te houden: medewerkers willen zich vooral kunnen ontwikkelen. Maar koester ook je high performers. Vijf handige tips.

Leren doe je het best in een veilige omgeving 

Leren doe je het best in een veilige omgeving

Hybride werken heeft learning de 21e eeuw ingeslingerd, vindt Petra Tito, CHRO van Deloitte Nederland. Maar hoe zorg je ervoor dat medewerkers ich ook echt ontwikkelen? Dan blijkt dat er nog stappen te zetten zijn.

STAP-budget weer beschikbaar op 1 september

STAP-budget weer beschikbaar op 1 september

Vanaf donderdag 1 september om 10 uur is het weer mogelijk om STAP-subsidie voor scholing aan te vragen. Vorige aanvraagperiodes was de geldpot al binnen drie uur leeg, dus wees er snel bij als je er gebruik van wilt maken.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.