Zo zorg je voor veerkracht en vooruitgang in loopbanen

Bestendige en veerkrachtige loopbanen: daar draait het tegenwoordig steeds meer om. Maar hoe zorg je dat medewerkers hun loopbaandoelen realiseren? Een taak waar het nieuwe bedrijf Endit zich op richt.

Zo zorg je voor veerkracht en vooruitgang in loopbanen

Endit ondersteunt organisaties, teams en individuen bij het ontwikkelen van veerkrachtige loopbanen die klaar zijn voor de toekomst. Het bedrijf komt voort uit Margolin, bekend om zijn expertise op het gebied van arbeidsdeskundige onderzoeken. Helma Schuldink, directeur van Endit: “Als afsplitsing van Margolin hebben we ons gepositioneerd als een onafhankelijke kracht gericht op loopbaanbegeleiding met de missie om individuen te inspireren tot vooruitgang. We staan klaar om een waardevolle bijdrage te leveren aan de loopbanen van werkend Nederland met een focus op het bieden van preventieve en amplitieve ondersteuning om individuen te helpen bij het realiseren van hun loopbaandoelen.”

Inspireren tot vooruitgang

Endit is actief betrokken bij opdrachtgevers, legt Schuldink uit, waarbij samen gezocht wordt naar manieren waarop medewerkers (weer) kunnen floreren. "We onderscheiden ons door een persoonlijke benadering, focus op inspiratie en voortdurende aanpassing aan veranderende behoeften." Schuldink citeert Ralph Waldo Emerson: “In de loop van het leven vervaagt soms de gloed van onze innerlijke vlam. Die wordt opnieuw ontstoken door de vonk van een ontmoeting met een medemens, iemand die de ziel verfrist en nieuw leven inblaast. Bij Endit inspireren we niet alleen tot vooruitgang. Bij Endit worden inspirators geboren.”

Bestendige en veerkrachtige loopbanen

"Om optimaal te presteren in een snel veranderende werkomgeving is het belangrijk om een positieve mindset van voortdurende groei en aanpassingsvermogen te omarmen", zegt Schuldink. "Het streven naar bestendige en veerkrachtige loopbanen is van cruciaal belang, vooral omdat het traditionele driefasenmodel (opleiden, werken, pensioen) steeds moeilijker is vol te houden. Jongeren starten eerder in leer-werktrajecten en medewerkers werken steeds langer door, ook na hun pensioen."

Van pijnstiller naar vitamine

Helma Schuldink benadrukt het belang van Endit: “In de dynamiek van de moderne werkwereld worden de uitdagingen en angsten begrepen. Het zijn grillige tijden waarin er economisch gezien van alles gebeurt. Zo zijn er te weinig mensen om het werk dat er ligt te kunnen doen en tegelijkertijd sluiten sommige afdelingen juist hun deuren door bijvoorbeeld de opkomst van AI.”

Schuldink is van mening dat het in deze tijd essentieel is om een partner te hebben die begeleidt, maar vooral inspireert bij cruciale momenten in de loopbaan. “Het is makkelijker pijnstillers te kopen dan vitamines. Deze metafoor vat de kern goed samen: er is behoefte aan nieuw perspectief."

Gun jezelf groei en ontwikkeling

Lichamelijk en mentaal fit blijven is cruciaal, en loopbaanfitheid hoort hier vanzelfsprekend bij. Schuldink merkt op: “Loopbanen worden nog te vaak geleid door omstandigheden. Maar wat als eerder het juiste gesprek was gevoerd? Zou dan niet eerder een positieve(re) weg zijn gekomen? Ik ben overtuigd van wel.” Een betrouwbare partner tijdens de hele loopbaan is wat Endit als het nieuwe normaal ziet. "Want Endit gelooft dat "Zelfs als er geen directe pijn wordt gevoeld, er nog steeds noodzaak is om te investeren in groei en ontwikkeling."

Verrassende aanpak

Bij Endit staat de relatie centraal. De aanpak verrast door menselijkheid en toegankelijkheid, vindt Schuldink. "Veel waarde wordt gehecht aan fysieke ontmoetingen. Die leiden tot groei, dynamiek en het creëren van mogelijkheden. Het doel is het vormgeven van nieuwe persoonlijke en professionele verhalen waarin medewerkers het beste uit zichzelf halen. Als het vuurtje even niet meer zo hard brandt, dan is Endit er om het aan te wakkeren.”

De kracht van inspiratie

Het geloof in de kracht van inspiratie als drijvende kracht achter vooruitgang weerspiegelt de visie en missie van Endit. “Er wordt niet alleen naar gestreefd om individuen vooruit te helpen in hun loopbaan, maar ook om bij te dragen aan een bredere beweging van positieve ontwikkeling en groei. We geloven in het creëren van loopbanen die succesvol en bevredigend zijn op de korte termijn, maar ook duurzaam en veerkrachtig op de lange termijn. Het draait om een loopbaantraject dat in balans is en zich aanpast aan veranderende omstandigheden binnen het werk en daarbuiten. Er is vertrouwen dat als je zelf wordt geïnspireerd, je ook anderen gaat inspireren.” Een belangrijk uitgangspunt in onze werkwijze is ruimte creëren voor onderlinge inspiratie en interactie.

Creëer samen kansen die werken

Endit richt zich primair op werkend Nederland. "Van medewerkers die op zoek zijn naar nieuwe kansen tot bedrijven die streven naar een positieve werkomgeving, we helpen HR-professionals met enthousiasme bij het realiseren van deze doelen. Onze merkbelofte is simpel maar krachtig: creëer samen kansen die werken", onthult Helma Schuldink trots. "We zijn klaar om loopbanen een nieuwe impuls te geven en samen vooruitgang te boeken.”

Dit artikel is gesponsord door Endit

Hoe ziet de toekomst van het arbeidsongeschiktheidsstelsel eruit?

Hoe ziet de toekomst van het arbeidsongeschiktheidsstelsel eruit?

OCTAS, de onafhankelijke commissie toekomst arbeidsongeschiktheidsstelsel bracht begin dit jaar advies uit aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) over de toekomst van het arbeidsongeschiktheidsstelsel. Wat hield dit advies...

Nog een wereld te winnen met gendergelijkheid

Nog een wereld te winnen met gendergelijkheid

Met het Diversiteitsportaal wil de Sociaal-Economische Raad (SER) een bijdrage leveren aan gendergelijkheid in het bedrijfsleven. Rapportage over actuele cijfers en toekomstig beleid is er onderdeel van. Bedrijven hebben daar tot eind oktober de...

Hoog tijd voor een workationbeleid

Hoog tijd voor een workationbeleid

Zowel jongere als oudere medewerkers staan open voor een workation. Als werkgever doe je er goed aan om daarover na te denken en beleid te maken. Zo weten je medewerkers waar ze aan toe zijn en doe je geen toezeggingen waar je achteraf spijt van...

Kinderopvangtoeslag 2024: dit moet je als werkgever weten

Kinderopvangtoeslag 2024: dit moet je als werkgever weten

Dit jaar krijgen ouders hogere vergoedingen voor hun kosten bij de zorg voor hun kinderen. Het gaat hier om de kinderopvangtoeslag, kinderbijslag en het kindgebonden budget. Wat houden de verhogingen in? En wat moet HR weten? Een overzicht.

Zzp-wetgeving: zie jij door de bomen het bos nog?

Zzp-wetgeving: zie jij door de bomen het bos nog?

Het nieuwe kabinet wil duidelijke criteria voor een arbeidsrelatie opstellen. Ook is het plan de handhaving van schijnzelfstandigheid weer op te pakken. En de verplichte AOV komt eraan. De stand van zaken op het gebied van de bevroren zzp-wetgeving.

Zo gebruik je de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR) goed

Zo gebruik je de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR) goed

Vanuit de vrije ruimte van de WKR kun je zaken onbelast aan werknemers vergoeden, verstrekken of ter beschikking stellen. Door deze goed te benutten voorkom je een hoge eindheffing. En zo kun je goedkoper extra's aanbieden. Hoe werkt dit?

Lagere startleeftijd voor pensioenregeling: dit betekent het voor HR

Lagere startleeftijd voor pensioenregeling: dit betekent het voor HR

Als werkgever moet je uiterlijk op 1 januari 2028 je pensioenregeling hebben aangepast aan de Wet toekomst pensioenen (Wtp). Waar je nu al mee te maken krijgt, is de lagere toetredingsleeftijd voor pensioenopbouw. Wat betekent dit voor HR en wat...

Zo rapporteer je de CO2-uitstoot van werknemers

Zo rapporteer je de CO2-uitstoot van werknemers

Per 1 juli 2024 moeten werkgevers met 100 of meer werknemers de CO2-uitstoot van alle werkgerelateerde kilometers van hun werknemers aan de overheid rapporteren. Hoe pak je dit aan?