1. Het laatste HR-nieuws

  2. Actueel & juridisch gecheckt

  3. Direct antwoord op je vraag

Vitaliteitsmanager van het Jaar Sam Henke (Stedin) in het midden, (v.l.n.r.) omringd door Diederik Gallas (Gezond in Bedrijf), Judith Pouw (St. Antoniusziekenhuis), Bonny de Vries (Transavia) en Rob Koelewijn (Zilveren Kruis).
 
Gesponsord
Gesponsord

Gesponsord Vitaliteitsmanager van het jaar: 'Hulp bij schulden scheelt tonnen...

Wanneer is de balans tussen leiderschap, cultuur en vitaliteit optimaal? Een kleine 200 vitaliteitsmanagers probeerden tijdens het jaarlijkse Wellbeing & Vitaliteitsevent een antwoord te vinden op die vraag. "Een vitale cultuur is de sleutel tot een gezondere organisatie", zegt Rob Koelewijn, manager Gezond Ondernemen van Zilveren Kruis.

Maurits Tofohr: "Genoeg redenen voor HR om de keuze voor een cateringpartner serieus aan te pakken."  (Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency)Gesponsord
Gesponsord

Gesponsord Werken aan vitaliteit? 'HR, neem de catering eens onder de loep'

Een lekker en gezond aanbod van eten en drinken staat hoog op de wensenlijst van medewerkers die bij een nieuwe werkgever aan de slag gaan. Traditionele cateraars spelen daar nog onvoldoende op in, vindt Maurits Tofohr, die daarom Join Program opzette. "Als je mensen wilt die vitaal en gezond blijven zodat ze langer kunnen doorwerken, moet je aanpassingen doen aan je catering."

Zo gebruik je een app voor succesvol gezondheidsbeleidGesponsord
Gesponsord

Gesponsord Zo gebruik je een app voor succesvol gezondheidsbeleid

Gezondheidsapps kunnen mensen ondersteunen om gezonder te leven. Het heeft echter geen nut om zo'n app aan medewerkers beschikbaar te stellen als je er geen beleid omheen maakt. En dat gebeurt nogal eens, zegt Daniël Rijnbeek van VLC & Partners. "Als je er geen doel aan koppelt, houdt niemand het vol."

Partner of choice 2022: met deze bedrijven doet HR het liefst zakenGesponsord
Gesponsord

Gesponsord Partner of choice 2022: met deze bedrijven doet HR het liefst zaken

Wat zijn de favoriete bedrijven voor HR om zaken mee te doen? PW. onderzocht het en presenteert in het digimagazine Partner of Choice de winnaars en challengers in verschillende categorieën.

Waarom een collectieve zorgpolis nog steeds voordelen biedtGesponsord
Gesponsord

Gesponsord Waarom een collectieve zorgpolis nog steeds voordelen biedt

Vanaf 2023 geldt er geen korting meer voor de collectieve zorgverzekering. Toch is dit volgens Karel Stolper en Petra Zwolle van CZ absoluut geen reden om dat contract op te zeggen. Sterker nog, in vergelijking met een individuele zorgverzekering biedt zo'n contract een aantal onverwachte voordelen.

Zo help je medewerkers bij een goede werk-privébalansGesponsord
Gesponsord

Gesponsord Zo help je medewerkers bij een goede werk-privébalans

Hoe kun je medewerkers helpen om een goede werk-privébalans te bereiken? Milou Hartelman, HR-specialist bij Coöperatie VGZ, geeft een zestal handige tips.

Rookvrij werken: dit moet je als HR weten

Rookvrij werken: dit moet je als HR weten

Sinds begin dit jaar geldt een verbod op rookruimtes in bedrijfspanden. Vanaf 1 juli 2021 waren alle rookruimtes in (semi-)publieke en openbare gebouwen al gesloten. Deze maatregelen zijn een gevolg van het Nationaal Preventieakkoord. Als werkgever moet je het verbod op rookruimtes handhaven. Je kunt het eventueel aanvullen met een geheel rookvrij beleid. De aandachtspunten op een rij.

Hoe bevorder je de lichamelijke gezondheid van je werknemers?

Hoe bevorder je de lichamelijke gezondheid van je werknemers?

Werknemers met een goede lichamelijke gezondheid functioneren beter en zijn minder ziek. Het is dus belangrijk dat je als werkgever een gezonde levensstijl bij hen stimuleert. Hoe doe je dat vrijblijvend, maar toch overtuigend?

Foto: Andrea Piacquadio

Hoe pak je beroepsziekte nummer 1 aan?

Een burn-out is de meest voorkomende beroepsziekte. In Nederland heeft een op de zes (16%) werknemers burn-outklachten. Dat kost veel geld en heeft negatieve gevolgen voor 'de gezondheid' van een organisatie. Een burn-out kan een paar maanden duren, maar ook twee jaar. Eén werknemer met burn-out kost je als werkgever gemiddeld zeker zo'n zestigduizend euro. Het is dus belangrijk om werkstress en burn-outs tegen te gaan en te voorkomen. Tien preventieve maatregelen.

Zo stimuleer je bewegen in de baas z'n tijdGesponsord
Gesponsord

Gesponsord Zo stimuleer je bewegen in de baas z'n tijd

Werkgevers hebben een grote rol in het vitaal houden van hun medewerkers en ook een groot belang. Volgens onderzoek lukt het gezonde werknemers 83% van hun werktijd productief in te vullen ten opzichte van 65% van de tijd voor ongezonde werknemers. Daarnaast zijn medewerkers die regelmatig bewegen, minder vaak ziek. Stimuleer dus om te bewegen, ook tijdens werktijd.