1. Het laatste HR-nieuws

  2. Actueel & juridisch gecheckt

  3. Direct antwoord op je vraag

Functieprofielen? Wat past echt bij jou?

Als je om je heen kijkt, zie je steeds meer eigen keuzes en mogelijkheden om dingen in te richten naar je eigen smaak. Op maat is het nieuwe gewoon, ook voor je werk! Maar zijn opleidingen wel aangepast aan deze vernieuwing?

Functieprofielen? Wat past echt bij jou?

Door functieprofielen steeds verder los te laten en steeds meer je werk in te richten naar waar jij je bijdrage in wilt leveren, ontstaat er slagkracht en plezier. Dit zien we om ons heen steeds meer gebeuren. Wil je parttime of fulltime werken, kies je voor vrijheid, dat bepaalde salaris of ontwikkelmogelijkheden? Of misschien een combi ervan. Telkens weer wordt er een appèl gedaan op hoe jij het ziet en wat het beste bij jou past.

Vaste pad

Is het dan eigenlijk niet raar dat wanneer mensen naar opleidingen kijken, vaak uitgaan van het vaste pad? Van a naar b en zo verder? Door zelf kritisch te kijken naar waar je staat in je loopbaan en wat je nu nodig hebt in je praktijk, kun je veel gerichter kiezen en ontwikkelen. Een beetje eigenwijsheid en kritisch zijn, mag best wel.

Pas dat dan ook toe wanneer je op zoek gaat naar een opleiding! Steeds vaker zie je dat het vaste stramien niet meer past maar dat mensen vergeten om te vragen naar de mogelijkheden. Je continu blijven ontwikkelen is tegenwoordig de nieuwe standaard. We moeten immers allemaal in beweging blijven.

Waarom zou je dan niet de focus leggen op wat je nu verder brengt? En niet op wat de standaard is of wat je over enkele jaren wilt bereiken? Direct de koppeling kunnen maken in wat je doet, maakt het niet alleen leuker maar ook nog eens veel effectiever.

Niet WAT maar HOE

Vaak gaat het niet om het WAT je wilt leren maar om HOE je het aanpakt en toepast. Dat geeft effect en effect geeft positieve energie.

Doe dit ook wanneer het gaat om je eigen ontwikkeling. Waar wil je heen en kies wat echt bij je past. Leg je wensen eens voor, in plaats van uit te gaan van het standaard aanbod. Wie weet is er wel meer mogelijk dan je denkt. Wat spreekt je aan en ga je voor een totaal, een onderdeel of zou je graag iets willen combineren? Kies gewoon steeds opnieuw wat goed bij je past. Leren doe je stap voor stap, een leven lang. En kijk eens of je jouw wensen en behoeftes tegen een opleidingsadviseur aan kunt leggen om zo te komen bij jouw eigen plan.

Elke dag ontmoeten wij als opleidingsadviseur nieuwe mensen. Jij staat voor ons centraal. Bekijk de verschillende elementen en modules uit ons portfolio en ga het gesprek met ons aan. Dat is de beste tip die wij je kunnen geven. Zo ga je uit van mogelijkheden!

Dit artikel is gesponsord door Avans

Nieuwe beroepscode versterkt transparantie en kwaliteit in coachingsector

Nieuwe beroepscode versterkt transparantie en kwaliteit in...

In Nederland staan ongeveer 100.000 coaches geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Maar wat maakt een coach werkelijk professioneel? En hoe weet je als HR dat je een medewerker naar een goede coach verwijst? De nieuwe Beroepscode Professionele Coaching biedt uitkomst.

Zo vertalen TAUW en UMCG hun mobiliteitsbeleid succesvol naar de praktijk

Zo vertalen TAUW en UMCG hun mobiliteitsbeleid succesvol naar de...

Als dichtbevolkt land kent Nederland een hoge verkeersintensiteit, een van de hoogste in Europa. Nergens wordt de urgentie voor een duurzamer en veiliger mobiliteitsbeleid meer gevoeld dan bij ons. Maar hoe doorbreek je gangbare patronen en vertaal je dat naar voordelen voor werknemers? Zo pakten het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en advies- en ingenieursbureau TAUW het aan.

Sandrien Bogaard: "Feedback is iets wat je altijd centraal moet stellen."

'In een leercultuur is feedback onmisbaar'

Elke organisatie wil graag dat medewerkers zich ontwikkelen. Daar worden zij beter van en de organisatie ook. Als je zo'n leercultuur nastreeft, is het essentieel dat goede feedback geven en krijgen is verankerd in je organisatie, zegt Sandrien Boogaard, HR-director bij online leerplatform GoodHabitz.

De grote impact van AI op HR-services

De grote impact van AI op HR-services

Vind je het nu al snel gaan met alle technologische ontwikkelingen? Buckle up, want de digitalisering en robotisering komt nu pas echt op stoom. Ook in de wereld van HR, waar het werk leuker en waardevoller zal worden.

Samen werken aan duurzame inzetbaarheid

Samen werken aan duurzame inzetbaarheid

De continuïteit van bedrijven zal in 2025 verder onder druk komen te staan door capaciteitsgebrek. Door de oplopende leef- en werkdruk, gebrek aan verbinding en de hierdoor afnemende inzetbaarheid van mensen, wordt dit effect versterkt. Adaptics helpt bedrijven om deze uitdagingen aan te pakken.

'Personeelsdossiers vaak nog niet op orde'

'Personeelsdossiers vaak nog niet op orde'

Een beetje HR-afdeling heeft alle papieren documenten inmiddels wel gedigitaliseerd. Maar daarmee begint het pas, want er valt nog heel wat te optimaliseren aan personeelsdossiers. Projectmanager Herma Kroon van Karmac HR Solutions legt uit waarom dat een must is.

'CSRD helpt interessante inzichten te vergaren'

'CSRD helpt interessante inzichten te vergaren'

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een richtlijn die bedrijven in de (nabije) toekomst verplicht te rapporteren over hun impact op mens en klimaat. ADP Nederland heeft hierin al flinke stappen gezet.

Gedragscode grensoverschrijdend gedrag: hier moet je als HR aan denken

Gedragscode grensoverschrijdend gedrag: hier moet je als HR aan denken

Het is belangrijk dat je als werkgever grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer tegengaat. Veel werkgevers hebben echter nog geen gedragscode ingevoerd. Er komt daarom mogelijk een verplichte gedragscode grensoverschrijdend gedrag. Waar moet je aan denken?

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.